Useful-food-for-fighting-cancer

۱۰ خوراکی مفید برای مبارزه با سرطان را بشناسید!

متاسفانه این روزهای شاهد ابتلا بسیاری از افراد به سرطان های مختلف از جمله، سرطان کولورکتال، سرطان پانکراس، سرطان سینه و غیره هستیم. اما علت چیست؟ چطور می‌توان از خطر ابتلا به این بیماری های دردناک در امان ماند؟

مواد غذایی و سبک زندگی افراد از عوامل مهمی هستند که می‌تواند در جلوگیری یا بروز بیماری ها دشواری مانند ابتلا به انواع سرطان نقش داشته باشند. بنابراین یکی از راه های مبارزه با سرطان،داشتن رژیم غذایی سالم است.

ما در این مقاله قصد داریم  10 خوراکی ضد سرطان را به شما معرفی کنیم پس تا انتهای متن همراه ما باشید:

کلم بروکلی

اضافه کردن کلم بروکلی به رژیم غذایی یکی از راه های ساده‌ای است که می‎توان از بدن در برابر ابتلا به انواع سرطان محافظت کرد. کلم بروکلی منبع خوبی از سولفور افان (sulforaphane) است که خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و می‌تواند از پیری زودرس و دیابت جلوگیری کند.

بر اساس تحقیقاتی که تا کنون در این زمینه انجام شد محققان دریافتند مصرف گیاهانی که حاوی سولفور افان هستند مانند کلم بروکلی، گل کلم، شلغم و … می‌تواند 75 درصد ابتلا به سرطان سینه و  50 درصد ابتلا به سرطان پروستات را در افراد کاهش دهد.

هویج

carrot

هویج سرشار از بتاکاروتن است که می‌تواند با بالا بردن سطح ایمنی بدن به طور قابل توجهی از ابتلا به برخی از سرطان ها جلوگیری کند. علاوه بر آن چندین ماده مغذی موجود در هویج از جمله ویتامین K، ویتامین A و همینطور آنتی اکسیدان ها به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند.

بر اساس تحقیقات انجام شده محققان دریافتند این ماده خوراکی احتمال ابتلا به سرطان روده را تا 26 درصد  و سرطان پروستات را تا 18 درصد کاهش می‌دهد. همنین طی آزمایشات دیگری که بر افراد سیگاری انجام شد، افرادی که هویج مصرف نمی‌کند تا 3 برابر بیشتر از سایر افراد دیگر در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌گیرند.

برای بهره‌مندی از فواید بی نظیر هویج بهتر است آن را به صورت یک میان وعده مفید و سالم یا در کنار غذاهایتان مصرف کنید.

لوبیا

لوبیا سرشار از فیبر است که می‌تواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند. طبق آزمایشاتی که بر روی موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ انجام شد، محققان دریافتند مصرف لوبیا سیاه یا لوبیا چشم بلبلی تا 75 درصد رشد سلول های سرطانی را کاهش یافته است.

چنین آزمایشی بر روی نزدیک 2000 انسان نیز انجام شد، و همین نتیجه را داد. با توجه به شواهد، پیشنهاد می‌شود هفته یک بار لوبیای پخته شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

توت ها سرشار از ویتامین های مختلف، مواد معدنی و فیبر غذایی است. همچنین این میوه خوش طعم منبع بسیار خوبی از آنتوسیانین (anthocyanin) و آنتی اکسیدان است که می‌تواند به کاهش ریسک ابتلا به برخی سرطان ها کمک کند.

آزمایشات انجام شده بر 25 فرد مبتلا به سرطان کولورکتال نشان می‌دهد مصرف عصاره زغال اخته می‌تواند از پیشرفت سرطان روده بزرگ تا 7 درصد جلوگیری کند. همچنین تمشک سیاه به کاهش علائم سرطان دهان کمک می‌کند و می‌تواند از بروز تومور مری تا 54 درصد و سایر تومورها تا 62 درصد جلوگیری کند.

مرکبات

به طور کلی مصرف مرکبات (مانند لیمو، گریپ فروت، پرتقال، نارنج، نارنگی) احتمال بروز سرطان را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. بر اساس تحقیقات پی در پی که در این حوزه صورت گرفت، افرادی که مرکبات مصرف می‌کنند کمتر دچار سرطان سیستم گوارشی و مجاری تنفسی می‌شوند.

از جمع بندی 14 آزمایش، محققان دریافتند افرادی که حداقل  سه مرتبه در هفته‌ از این مرکبات مصرف می‌کنند، احتمال وقوع سرطان معده در آن‌ها کاهش پیدا کرده است.

دارچین

Cinnamon

خواص درمانی دارچین برای کسی پنهان نیست! این چاشنی علاوه بر این که به خوراکی هایمان طعم و عطر خاصی می‌بخشد تاثیرات مثبت دیگری را در عملکرد بدن به همراه دارد که می‌توان به تنظیم قند خون، بهبود التهاب، و ضد سرطان بودن آن اشاره کرد.

طی تحقیقات انسانی و حیوانی که در این زمینه صورت گرفت، محققان متوجه شدند گیاه دارچین علاوه بر اینکه می‌تواند از گسترش سلول های سرطانی در بدن جلوگیری کند، در حذف آن ها از بدن نیز نقش دارند. همچنین مصرف دارچین می‌تواند از سرطانی شدن سلول های سر و گردن پیشگیری کند و اندازه تومور را کاهش دهد.

برای بهره‌مندی بیشتر از این گیاه فوق العاده می‌توانید 2 الی 4 گرم از دارچین را به صورت روزانه در چای، غذا و سایر خوراکی های خود مصرف کنید.

زردچوبه

زرد چوبه ادویه‌ای است که به دلیل خواص درمانی متعددش مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می‌گیرد. کورکومین موجود در زردچوبه تاثیرات مفیدی را در عملکرد بدن به همراه دارد که می‌توان به خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و حتی ضد سرطانی بودن آن اشاره کرد.

در طی آزمایشات انجام شده بر روی 40 نفر از افرادی که در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار داشتند، محققان به این نتیجه رسیدند مصرف روزانه 4 گرم از کورکومین در طی 30 روز، می‌تواند 40 درصد از علائم بیماری و ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. همچنین این ماده شیمیایی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان گردن، سر، سینه و پروستات را کاهش دهد.

آجیل

برای اینکه بتوانید از ابتلا به سرطان در امان باشید سعی کنید در طول روز آجیل را به عنوان یک میان وعده مفید در رژیم غذایی خود قرار دهید. مصرف آجیل می‌تواند تا حد قابل توجهی احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

تحقیقات نشان داده آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان های مختلف در افرادی که آجیل مصرف می‌کنند بسیار کمتر از سایر افراد است. همچنین مصرف آجیل می‌تواند از ابتلا به سرطان پانکراس، سرطان روده بزرگ و سرطان آندومتریال جلوگیری کند.

روغن زیتون

olive-oil

اگر می‌خواهید ریسک ابتلا به سرطان های مختلف را کاهش دهید بهتر است از مصرف روغن زیتون قافل نشوید! بررسی ها نشان می‌دهد افرادی که در وعده های غذایی خود از روغن زیتون استفاده می‌کنند نسبت به سایر افراد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده و یا سرطان پروستات قرار می‌گیرند.

استفاده کردن از روغن زیتون به جای روغن‌های دیگر، یکی از روش‌های بهره‌گیری از این خواکی ضد سرطان است. می‌توانید این روغن را روی سالاد بریزید و یا به جای روفن سرخ کردنی برای سرخ کردن غذاهایتان استفاده کنید و از فواید فراوان آن بهره‌‌مند شوید.

سیر

سیر تقریبا حاوی 200 ترکیب فعال بیولوژیکی مانند سولفور آمینو اسیدها و گلوتتتیون و سیستئین است که می‌تواند در برابر ابتلا به انواع سرطان از بدن محافظت کند.

برای اینکه بتوانید بهترین تاثیر را از سیر بگیرید بهتر است روزانه 2 الی 5 گرم (یک حبه) سیر را به صورت خرد شده و خام مصرف کنید اما اگر بو و طعم سیر خام برای شما غیر تحمل بود می‌توانید آن را با سبزیجات دیگر مخلوط کنید و به صورت آب پز یا در سوپ میل کنید.

همچنین ببینید

salt-substitutes

جایگزین نمک برای قلب مفید است!

تحقیقات جدید نشان داده است که جایگزین کردن نمک معمولی با طعم دهنده های کم سدیم مانند لیمو، موسیر، پودر پیاز و … خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش می دهد. تاثیر جایگزین نمک مشابه داروهای فشار خون مطالعه ای بر روی ۱۶ آزمایش کنترل شده نشان داد، استفاده از جایگزین نمک هنگام آشپزی با کاهش فشار خون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *