Dementia-and-stroke

تاثیر سن بیولوژیکی بر زوال عقل و سکته مغزی!

دانشمندان براساس سن “بیولوژیکی”، که بر اساس اندازه گیری های مختلف برآورد می شود به سلامت خوب یا نه چندان خوب افراد پی می برند. سن بیولوژیکی متفاوت از سن تقویمی یک فرد است.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، اکنون، تحقیقات جدید سوئدی نشان می‌دهد که افراد کمتر سالم، با سن بیولوژیکی که از سن تقویمی آنها بیشتر است، ممکن است در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل و سکته مغزی باشند.

«سارا هاگ»، سرپرست این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم، توضیح داد: «از آنجایی که افراد با سرعت‌های متفاوتی پیر می‌شوند، سن تقویمی یک معیار نسبتاً نادقیق است».

در این مطالعه، گروه هاگ نشانگرهایی مانند اندازه گیری چربی خون، قند خون، فشار خون، عملکرد ریه و BMI (شاخص توده بدنی) را برای ارزیابی بهتر سن بیولوژیکی یک فرد ردیابی کردند.

آنها سپس داده‌های بیش از ۳۲۵۰۰۰ بریتانیایی را بررسی کردند. تیم هاگ به بررسی بیومارکرهای سن بیولوژیکی برای افراد پرداخت و سپس نرخ ۹ ساله بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل، سکته مغزی، ALS (بیماری لو گریگ) و بیماری پارکینسون را مقایسه کردند.

«جاناتان مک»، یکی از رهبران این مطالعه، گفت: «اگر سن بیولوژیکی یک فرد پنج سال بیشتر از سن واقعی او باشد، خطر ابتلاء به زوال عقل عروقی یا سکته مغزی در فرد ۴۰ درصد بیشتر است.»

خطر ابتلاء به ALS نیز با افزایش سن بیولوژیکی افزایش می‌یابد، اما در مورد بیماری پارکینسون هیچ اثری مشاهده نشد.

به گفته محققان، این احتمال وجود دارد که سالم‌تر ماندن ممکن است خطرات اضافی برای مغز را کاهش دهد.

همچنین ببینید

food-and-mental-health

تحقیقات جدید، بهترین نوع رژیم غذایی برای سلامت مغز را مشخص می‌کند!

یک مطالعه جدید نشان داد که رژیم غذایی ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارد. پژوهشگران افراد شرکت کننده را بر اساس رژیم غذایی به چهار گروه تقسیم کردند: کم نشاسته، گیاهخواری، پر پروتئین و کم فیبر، و متعادل. طبق نتایج این مطالعه، افرادی که رژیم غذایی متعادل داشتند در مقایسه با سایر گروه‌ها از سلامت روان و عملکرد شناختی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *