روغن زیتون فرابکر اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب را معکوس می کند

روغن زیتون فرابکر اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب را معکوس می کند

 نتیجه یک مطالعه جدید بر موش ها نشان داده است که ترکیبی در روغن زیتون فرابکر می تواند برخی اثرات جانبی رژیم غذایی پرچرب را بر سلامتی معکوس کند.
روغن زیتون فرابکر اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب را معکوس می کند
 پیش از این یک مطالعه نشان داد که روغن زیتون و به یژه روغن زیتون فرابکر می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. همچنین یک مطالعه دیگری نشان داد که استفاده از روغن زیتون فرابکر در بخشی از یک رژیم غذایی متعادل (نه پرچرب و نه کم چرب) می تواند برای سلامتی انسان مفید باشد.
اکنون محققان دانشگاه شیلی در آمریکای جنوبی در این مطالعه جدید روی موش ها متوجه شده اند که یک ترکیب در روغن زیتون به نام ‘هیدروکسی تیروزول’ می تواند اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب را بطور موثری کاهش دهد.
محققان در این آزمایش متوجه شدند که ترکیب هیدروکسی تیروزول می تواند علائم مقاومت بدن نسبت به انسولین و بیماری کبد چرب غیر الکلی را در حیواناتی که رژیم غذایی پر چرب داشتند، معکوس کند.
هیدروکسی تیروزول، یک پلی فنل موجود در روغن زیتون فرابکر است که مشخص شده است خواص آنتی اکسیدانی دارد و نقش مهمی در خواص سلامتی روغن زیتون دارد.
تحقیق جدید محققان نشان می دهد، در موش هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، هیدروکسی تیروزول می تواند یک اثر محافظتی در کبد ایجاد کند.
محققان متوجه شدند که افزودن هیدروکسی تیروزول به این رژیم غذایی به معکوس کردن استرس اکسیداتیو منجر می شود که به بیماری کبد چرب ارتباط دارد. همچنین به نظر می رسد که این ترکیب سطوح کلسترول بد یا LDL را کاهش می دهد.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که هیدروکسی تیروزول می تواند، بخش کلیدی فواید سلامتی روغن زیتون فرابکر باشد.
یافته های این مطالعه در شماره هفته جاری مجله Lipids in Health and Disease منتشر شده است.

منبع:ایرنا 

همچنین ببینید

Food-and-anger

آیا تغذیه بر خلق و خو ما تاثیر می‌گذارد؟

در سال‌های اخیر، ارتباطِ بین تغذیه و سلامتِ روان به طور فزاینده‌ای مورد توجه دانشمندان و متخصصانِ تغذیه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده‌اند که رژیمِ غذایی می‌تواند نقشی مهم در تنظیمِ خلق و خو و کاهش علائ اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب ایفا کند. تاثیر منفی برخی مواد غذایی عبارتند از: 1. غذاهای فرآوری شده و شیرین: مصرفِ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *