درمان دندان قروچه با روش های خانگی

دندان قروچه چیست

دندان قروچه به شکل ساییدن دندان ها روی هم و یا فشار دادن آن ها روی هم ایجاد می شود. این عارضه می تواند در طولانی مدت منجر به دردهای مفصل فک بالا و پایین، گوش درد و گاهی شکستن دندان ها شود.

علت اصلی دندان قروچه استرس بوده و اولین آسیب آن هم به دندان هاست.

 

روش های خانگی و سنتی درمان دندان قروچه

تا می توانید از استرس دور باشید

اولین و یکی از مهم ترین روش های پیشگیری و درمان دندان قروچه دوری کردن از استرس و تنش های روحی و روانی است. استرس به عنوان یکی از مهمترین دلایل ایجاد این مشکل شناخته می شود. البته نداشتن استرس در این عصر و بخصوص در کشور ما کاری بسیار دشوار و گاهی امکان ناپذیر است.

احساسات خود را سرکوب نکنید. در کودکی و در دوران مدرسه به ما یاد داده اند که گریه کردن و یا درد دل کردن کار خوبی نیست در حالی که اصلا اینطور نیست. اگر ناراحت و غمگین هستید به راحتی و بدون خجالت کشیدن گریه کنید. اگر خوشحال هستید با صدای بلند بخندید. اگر عصبانی هستید داد و فریاد بزنید و اجازه ندهید که محدودیت های غیر ضروری ، باعث سرکوب احساسات شما شود.

ریشه سنبل الطیب :

ریشه سنبل الطیب مسکن طبیعی برای بهبود وضعیت خواب است دندان قروچه معمولاً در شبها رخ می دهد وسنبل الطیب با خواب عمیقی که ایجاد می کند آن را کاهش میدهد.

روغن اسطوخودوس

روغن اسطوخودوس می‌تواند باعث آرامش سیستم عصبی و کاهش درجات استرس و تنش‌های فیزیولوژیک در بدن شود. از روغن اسطوخودوس می‌توانید برای آغشته کردن بالش خود استفاده کنید تا هنگام شب و در هنگام خواب با تنفس اسانس آن از میزان تنش‌های عصبی و در نتیجه دندان قروچه بکاهید. این کار موجب ریلکس شدن عضلات فک و دهان شده و باعث فاصله گرفتن فک‌های بالا و پایین و عدم اتصال دندان‌ها به هم می‌شود.

محافظ دندان

گارد دندان یکی از راحت ترین راه های برای مقابله با دندان قروچه است. محافظ دندان برای هر کسی بصورت اختصاصی ساخته میشود تا دقیقا اندازه دهان و دندان های شما باشد. گارد دندان به غیر از جلوگیری از ساییده شدن دندان های شما، صدای دندون قروچه را هم از بین میبرد.

عسل :

شما می توانید درمان دندان قروچه را با عسل انجام دهید. جالب است بدانید که مصرف روزانه یک قاشق غذا خوری از عسل گیاهی و شیره انگور در بهبود وضعیت شما تاثیر گذار است.

کاهش مصرف کافئین :

قهوه و چای از نوشیدنی های مورد علاقه اکثر ایرانی ها است.با این حال اگر شب ها دچار دندان قروچه می شوید توصیه می کنیم که مصرف کافئین را کاهش دهید.تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف بیش از 5 فنجان قهوه در روز به مدت طولانی می تواند باعث بروز مشکلات عصبی و روانی در فرد شود و عوارضی ماند مصرف طولانی مدت داروهای مسکن دارد. همچنین مصرف کافئین می تواند باعث تغییراتی در ضربان قلب شده و باعث بروز تنگی نفس شود.

زنجبیل و دارچین :

مصرف دمنوش زنجبیل، دارچین، هل، گل گاوزبان، بادرنجبویه در درمان دندان قروچه تاثیر گذار است. مصرف خوراکی هایی با طبع گرم میتوانید وضعیت شما را بهبود بخشد.

استفاده از کمپرس آب گرم:

گرم کردن دندان‌ها با کمپرس آب گرم و یا استفاده از یک حوله داغ می‌تواند به شما در کاهش انقباضات عضلانی ناحیه فک و دندان کمک کند. همچنین افزایش دما در ناحیه دهان باعث افزایش جریان خون به سمت فک‌ها شده و به تغذیه آن‌ها کمک می‌کند. این کار موجب آن می‌شود تا عضلات به حالت استراحت درآمده و تنش‌های فیزیکی ناحیه کاهش یابد.

مصرف میوه :

برای درمان گیاهی دندان قروچه از میوه هایی مثل گلابی، هلو، انگور قرمز و سیاه و سبزیجاتی مثل نعناع و ریحان، پیاز، سیب زمینی، چغندر و کدو تنبل استفاده کنید.

ویتامین C به اندازه کافی دریافت کنید:

افزایش دریافت ویتامین C به درمان و جلوگیری از دندان قروچه کمک می کند. این ویتامین توسط غدد فوق کلیوی مورد استفاده قرار گرفته و باعث کاهش استرس و اضطراب می شود. ویتامین C برای تولید دوپامین در بدن بسیار ضروری است. دوپامین حالات روحی بدن را متعادل و تنظیم می کند.

ماساژ درمانی :

جهت برداشتن فشار‌ها و اسپاسم‌های عضلانی در ناحیه فک و دهان می‌توانید از ماساژ درمانی بهره بگیرید. برای این کار کافی است استخوان‌های فک‌ها را شل کرده و فکتان را باز کنید و با نوک انگشتان دست قسمت‌های اتصال فک بالا و پایین در کنار لاله گوش‌ها را ماساژ دهید.

شیر زردچوبه :

زردچوبه به عنوان یک داروی تسکین دهنده می‌تواند از درد ناحیه گوش‌ها بکاهد. همچنین این گیاه خاصیتی گرم داشته و بنابراین می‌تواند از التهاب و هم چنین اسپاسم و گرفتگی عضلات فک و دهان بکاهد. برای مصرف شما می‌توانید زردچوبه را با شیر مخلوط کرده و هر شب قبل از خواب بنوشید و از سایر مزایای سلامتی آن نیز بهره ببرید.

منبع:بیتوته

همچنین ببینید

The best-age-for-jaw-and-face-surgery

بهترین سن برای جراحی فک و صورت

یک متخصص جراحی فک وصورت گفت: ایده ال ترین سن انجام جراحی فک و صورت را ۱۸ الی ۲۰ سالگی است. به گزارش خبرگزاری مهر، عباس کریمی، در گفت‌وگو با رادیو سلامت، با بیان اینکه اگر ارتودنسی خوب انجام شود، استخوان‌ها را هم جابجا می‌کند، افزود: جراحی باعث صاف شدن فک می‌شود. اول باید دندان‌ها با ارتودنسی ردیف شوند، سپس جراحی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *