شیر مادر به تشخیص زودهنگام سرطان سینه کمک می کند

شیر مادر به تشخیص زودهنگام سرطان سینه کمک می کند

 نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که نشانگرهای پروتیین موجود در شیر مادران می تواند به تشخیص زودهنگام سرطان سینه در آنها کمک کند و حتی احتمال قرار داشتن مادران جوان را در معرض خطر ابتلا به این بیماری کشنده، پیش بینی کند.
 به گفته محققان دانشگاه ‘امهرست ماساچوست’ در آمریکا که این مطالعه را انجام داده اند، تشخیص واقع بینانه مراحل اولیه سرطان سینه در زنان جوان از طریق ماموگرافی و روش های تصویربرداری، به خاطر تراکم بالای بافت سینه آنها تا حدودی دشوار است.
یکی از گزینه های بالقوه تشخیص سرطان سینه، کنترل بیوشیمیایی نشانگرهای پروتیین در مایعات مختلف بدن مانند سرم، مایع نوک سینه، اشک، ادرار، بزاق و شیر سینه است.
محققان در این مطالعه به بررسی علائم بیوشیمیایی سرطان سینه پرداختند که در شیر مادر قابل تشخیص است و نمونه های شیر سینه زنان مبتلا به سرطان سینه را با زنان فاقد این بیماری و زنانی که بعدا به سرطان سینه مبتلا شدند، مقایسه کردند.
محققان تغییراتی را در بیان پروتیین شیر در زنانی که سرطان سینه داشتند و یا در آستانه ابتلا به آن بودند، شناسایی کردند.
شیر سینه امکان دسترسی به بافت سینه را به شکل سلول های اپیتلیال کنده شده که منشاء بیشتر انواع سرطان سینه هستند، فراهم می سازد و آنالیز آن روشی غیرتهاجمی است که می تواند برای تشخیص سرطان سینه مورد استفاده قرار گیرد.
این روش پس از اعتبار سنجی بیشتر، می تواند یک رویکرد جدید و غیر تهاجمی برای غربالگری سرطان سینه در زنانی ارائه دهد که در دوران فرزندآوری به سر می برند.

منبع:ايرنا

همچنین ببینید

water-boiling

جوشاندن آب، راهی ساده برای کاهش میکروپلاستیک‌ها

تحقیقات جدید نشان می‌دهد جوشاندن ساده آب می‌تواند تا ۹۰ درصد میکروپلاستیک‌های موجود در آب شیر را از بین ببرد. میکروپلاستیک‌ها ذرات بسیار ریزی از پلاستیک هستند که خطرات سلامتی آن‌ها در حال بررسی است. جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه، به ویژه در آب‌های سخت با املاح معدنی بالا، می‌تواند میکروپلاستیک‌ها را به رسوب آهکی متصل کند. سپس می‌توان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *