170

سلول‌های آنفلوآنزا با چشم غیر مسلح قابل مشاهده می‌شوند

 

170به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیکال ساینس، این بیماری با ورود ویروس به بدن و چسبیدن آن به سلول‌های دستگاه تنفسی آغاز می‌شود. کلید اصلی این فرآیند دو نوع پروتئین به نام‌های HA (مخففhemagglutininn) و NA (مخففneuraminidase ) هستند. پروتئین HA وظیفه چسبیدن ویروس به گیرنده‌های سطحی سلول‌ها را بر عهده دارد. ویروس پس از چسبیدن به سلول وارد آن شده و از مکانیزم درونی آن برای تولید مثل خود استفاده می‌کند. ویروس‌های جدید در زمان خروج از سلول به گیرنده‌های سطحی آن آغشته می‌شوند و اگر این گیرنده را از خود جدا نکنند به یکدیگر می‌چسبند. در این مرحله پروتئین NA‌ وارد عمل شده و گیرنده را پاکسازی می‌کند تا ویروس‌ها بتوانند به سلول‌های دیگر بچسبند.
محققان برای تشخیص بیماری آنفلوآنزا نوعی مولکول رنگی ساختند که در حضور پروتئین NA نور فلورسنت قرمز و در غیاب آن نور آبی تولید می‌کند. این مولکول‌ها علاوه بر تشخیص بیماری امکان اطمینان از عملکرد داروهای ضد NA را که برای درمان آنفلوآنزا تجویز می‌شوند نیز فراهم می‌کند.
با وجود این که هنوز این تحقیقات کامل نشده است، محققان معتقدند در آینده نزدیک می‌توان بسته‌های تشخیصی آنفلوآنزا را به طور تجاری تولید کرده و در اختیار کلینیک‌ها و حتی اشخاص عادی قرارداد. نتیجه این آزمایش ارزان و ساده را می‌توان با چشم غیرمسلح نیز مشاهده کرد و به همین علت نیازی به تجهیزات گران‌قیمت نیست. این بسته‌ها علاوه بر بهبود فرآیند درمان مانع استفاده بی‌رویه داروهای ضدویروس توسط بیماران می‌شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه American Chemical Society منتشر شده است.
منبع:ایرنا

همچنین ببینید

آیا سالمندان با بالا رفتن سن زودتر از خواب بیدار می‌شوند؟

یک تصور کلیشه‌ای وجود دارد که می‌گوید نوجوانان تا لنگ ظهر می‌خوابند، اما افراد مسن‌تر صبح زود از خواب بیدار می‌شوند. به نظر می‌رسد در این کلیشه، حقیقتی وجود دارد که در واقع بخشی از روند طبیعی پیر شدن است. متخصصان توصیه می‌کنند که افراد هفت ساعت یا بیشتر در طول شب بخوابند. آنها همچنین می‌گویند ساعت معینی به خواب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *