ارتباط موبایل با کاهش اسپرم در مردان و سرطان پستان در زنان

ارتباط موبایل با کاهش اسپرم در مردان و سرطان پستان در زنان

سلامت نیوز: در حالی که در نظر کارشناسان هنوز هم دوگانگی‌هایی درباره اثرات مضر استفاده طولانی از موبایل بر بدن انسان وجود دارد، شمار رو به افزایشی از مطالعات نیز ارتباط بین امواج تلفن همراه را با ناباوری در مردان و سرطان پستان یا بیماری‌های دیگر شناسایی کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامت آنلاین، پیشتر سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده بود که استفاده از گوشی‌های موبایل یا نزدیکی به برج‌های مخابراتی تلفن همراه به واسطه فرکانس رادیوئی ضعیفی که در آنها به کار رفته نمی‌تواند مسبب خطرات جدی بر سلامت انسان باشد اما مطالعات اخیر با چنین نظری مغایرت دارد.

به گزارش نچرال نیوز، پژوهشی از سوی محققان دانشگاه تکنیون در حیفا نشان داده است که استفاده از تلفن همراه حتی به مدت یک ساعت در روز هم می‌تواند باعث کاهش قابل ملاحظه تعداد اسپرم‌ها در مردان شود. یافته‌های این تحقیق که در مجله Reproductive Biomedicine Online منتشر شده، تاکید می‌کند نگه داشتن تلفن همراه در جیب شلوار که آن را نزدیک به بیضه‌ها قرار می‌دهد، همچنین صحبت کردن با آن در حالی که به سیم شارژ متصل است می‌تواند تعداد اسپرم‌ها را در مردان به طور مشکل‌آفرینی کاهش دهد.

نتایج مشابهی نیز چند سال پیش در تحقیقات مرکز طب باروری در کلینیک کلیولند گزارش شد که نشان می‌داد نگه داشتن تلفن همراه در حالت گفت‌وگو درون جیب (وقتی با هدست یا گوشی بلوتوس صحبت می‌کنید) یا به هر صورت نزدیک به بیضه‌ها، از کیفیت اسپرم مردان بشدت می‌کاهد. آنها نمونه اسپرم ۳۲ نفر را در دو گروه مقایسه کردند و مایع منی گروهی را در معرض تابش فرکانس ۸۵۰MHz قرار دادند که بیشتر مورد استفاده این دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

تحقیق مذکور در واقع تاییدی بر تحقیقات قبلی بود که روی ۳۶۱ تن از مردان صورت گرفته بود و بر اساس نتایج آن مشخص شده بود کیفیت اسپرم در کسانی که از گوشی موبایل خود به میزان چهار ساعت در روز استفاده می‌کنند به طور قابل توجهی پایین‌تر از مردانی است که کمتر از این مدت سراغ تلفن همراه خود می‌روند.
این گزارش حاکی است که نگرانی‌های عمده دیگری علاوه بر اینها، درباره امکان ابتلا به سرطان به سبب انتشار امواج تلفن همراه وجود دارد. سرطان پستان در زنان و سرطان بیضه در مردان از جمله بیماری‌هایی است که گزارش‌های حاوی این نگرانی‌ها به آن اشاره می‌کنند.

کارشناسان توصیه کرده‌اند که رعایت برخی موارد در پیشگیری یا کاهش احتمال خطرات این گوشی‌ها موثر است؛ از جمله این توصیه‌ها می‌توان به گزارش یک گروه غیر انتفاعی به نام «حقیقت درباره سرطان» اشاره کرد که به اجتناب از نگه داشتن گوشی نزدیک به گوش و در عوض استفاده از هدست یا گوشی سیمی یا حتی صحبت از طریق بلندگوی تلفن همراه تاکید دارد.

این گزارش اضافه کرده است حتی وقتی تلفن همراه از طریق هدست مورد استفاده قرار می‌گیرد نباید آن را نزدیک نقاطی چون بیضه یا پستان یا مغز نگاه داشت. علاوه بر این تا حد امکان باید سعی کرد مکالمات و استفاده‌های کوتاهتر و کمتری داشت تا خطر انتشار و اثرگذاری امواج آن بر بدن کاهش یابد. نگه داشتن گوشی به حالت روشن و نزدیک به تختخواب نیز از جمله عواملی در این گزارش محسوب شده که احتمال خطر را افزایش می‌دهد.

 

همچنین ببینید

blood-test

انقلابی در تشخیص سرطان روده بزرگ با آزمایش خون

آزمایش خون جدیدی برای سرطان روده بزرگ ساخته شده که می‌تواند در حدود ۸۳ درصد موارد این سرطان را تشخیص دهد. بر خلاف کولونوسکوپی که فرایندی پیچیده و نیازمند آمادگی قبلی است، این آزمایش به سادگی با دادن خون انجام می‌شود و حتی ممکن است بتوانید آن را همزمان با چکاپ منظم خود نزد پزشک انجام دهید. با اینکه این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *