کودک بیمار، طوفانی در رابطه زناشویی

کودک بیمار، طوفانی در رابطه زناشویی

شاید هرگز فکرش را نمی‌کرده‌اید که قرار است یک بچه بیمار داشته باشید. اما حالا این اتفاق افتاده است؛ چیزی که گمان نمی‌کردید اتفاق بیفتد و زندگی‌تان را اینچنین تحت تاثیر قرار بدهد. طبیعی است که در این شرایط احساس اندوه، خستگی، خشم و پریشانی و ترس کنید.
در این یادداشت به این می‌پردازیم که چگونه می‌توانید به عنوان یک زوج با شرایط تحمیل شده و دردی که به عنوان یک پدر یا مادر تجربه می‌کنید کنار بیایید‎.‎
این کاملا طبیعی است که پس از مواجهه با واقعیت بیماری فرزندتان بهت زده شوید. اما پس از مدتی‌ بالاخره شما از دوره شوک اولیه بیرون ‌می‌آیید هرچند که این واقعیت بسیار برایتان دردناک و دشوار است.
بیماری فرزندتان مساله جدی شماست او ممکن است بخاطر اختلالات ژنتیک، مشکلات ریوی یا قلبی، مشکلات زایمان و یا رشد نارس دچار مشکل و مساله باشد و این چیزی نیست که پدرومادر به راحتی با آن کنار بیایند. شما هر روز شاهد رنج او بخاطر بیماری هستید.
با این حال اکنون زمانی است که صرف نظر از نوع بیماری، سن کودک و شرایط دردناک او باید بتوانید به عنوان پدرومادر و عنوان شریک رابطه این مساله را پیش ببرید‎.‎
کنار آمدن با این شرایط به چیزهای زیادی وابسته است. اینکه رابطه شما پیش از تولد فرزند چطور پیش می‌رفته؟ شخصیت شما چگونه است؟ ایده شما برای کنار آمدن با شرایط سخت چیست؟ سلامت روانی‌تان پیش از این اتفاق چگونه بوده است؟ و همچنین سیستم‌های حمایتی‌ای که در اختیار دارید و توانایی شما در مهار شرایط دشوار همگی مهم هستند‎.‎
همانطور که گفتیم اندوه شما برای این شرایط کاملا طبیعی است. شما یک بچه سالم می‌خواستید اما فرزندتان مشکلاتی دارد که به راحتی رفع نمی‌شوند. فرزند شما زنده است اما این برای خوشحال بودن کافی نیست و این دقیقا همان احساسی است که شما نمی‌توانید به دیگران توضیح‌اش بدهید.
پیش بردن این شرایط و کنار آمدن با هم در حالی که شما دچار اندوه و اضطراب زیادی هستید نیز کار دشواری است. در این وضعیت شما ممکن است از شریک زندگی‌تان انتظار داشته باشید که عمل و عکس العمل مناسبی داشته باشد، انتظارات شما را برای حل مشکلات فرزندتان در نظر بگیرد، حمایت کند و هر کاری که می‌تواند انجام بدهد.
در عین حال او هم مانند شما افسرده، ناامید، شوکه و غمگین است هر چند که واکنش و عمل او با شما متفاوت باشد.
شما ممکن است رفتار و واکنش او را دوست نداشته باشید اما به جای داوری رفتار او باید درک کنید که او هر کاری که از دستش بر بیاید را انجام می‌دهد. انتظار نداشته باشید او دقیقا بتواند شبیه شما عمل کند. کنار آمدن با هر شرایط پیش آمده‌ همانطور که در بالا به آن اشاره شد به عوامل مختلفی وابسته است‎.‎
شما در موقعیت برابری قرار دارید. هر دوی شما از یک مساله رنج می‌کشید بنابراین اگر لحظاتی وجود دارد که متوجه می‌شوید طرف مقابل هم به اندازه شما ناتوان و مستاصل است برای حفظ ارتباط و برای کنترل شرایط از کمک‌ها و حمایت‌های بیرونی استفاده کنید. برای موقعیت‌هایی که هر دو دچار اضطراب و ترس هستید با هم از راهکارهایی استفاده کنید که تسکینی بر این ترس شدید باشد. همه راهکارهایی که برای کنترل ترس و کاهش اضطراب وجود دارد را با هم انجام بدهید. برای هر دوی شما خوب خواهد بود که در طول روز تمرین‌های تنفس، مدیتیشن و هر تمرین دیگری برای کاهش اضطراب را انجام بدهید.
در واقع مهم‌ترین کاری که از شما برای این رابطه بر می‌آید کمک به یکدیگر برای سازگاری با شرایط است.
در این شرایط باید مراقب تغذیه و سلامت فردی هم باشید، از افراد مثبت برای افزایش انگیزه و انرژی کمک بگیرید، از روابطی که در آن انرژی و توان روحی‌تان تحلیل می‌رود دوری کنید و با هم در مورد مساله‌ای که از آن رنج می‌کشید گفتگو کنید‎.‎‏ البته این بسیار دشوار است که بخواهید رابطه عاطفی‌تان را همواره قوی نگه دارید اما اصلا ناممکن نیست‎.‎ برای تقویت رابطه عاطفی باید همدلی ایجاد کنید و برای اینکه شریک زندگی‌تان همراهتان باشد باید درباره احساساتتان صادقانه حرف بزنید. همچنین باید بپذیرید که هر کدام از شما در برابر شرایط سخت واکنش متفاوتی دارد.
خیلی ایده‌ال بود اگر همه آدم‌ها واکنش‌هایی کاملا مشابه می‌داشتند اما این اغلب اتفاق نمی‌افتد. اینکه درک کنید طرف مقابل شما فرد متفاوت دیگری است با تجربه، افکار و احساسات متفاوت قطعا راحت‌تر می‌توانید او را در کنار خود نگه دارید‎.
علاوه بر این خوب است گاهی به هم یادآوری کنید که این شرایط هرچند به سختی اما می‌تواند بهبود پیدا کند.
گفتگوی مثبت و ایجاد فضایی مثبت برای زندگی به هر دوی شما این توان را می‌دهد که با انگیزه بیشتری به آینده زندگی خانوادگی‌تان فکر کنید‎.‎
گاهی هم لازم است برای ایجاد رابطه عاطفی بهتر به خودتان استراحت بدهید. وقتی خسته و کلافه و ناامید هستید زمانی را برای تنفس و استراحت فردی خودتان فراهم کنید و پس از آن دوباره به رابطه برگردید‎.‎
در هر صورت ممکن است شرایطی برایتان پیش بیاید که کنترل خود را از دست بدهید، خشمگین باشید یا حوصله نداش
ته باشید و آن را به شکل نادرستی در رابطه نشان بدهید. بخشیدن و پذیرفتن خشم یکدیگر بهترین روش مناسبی است که در اختیار دارید. تنش و درگیری‌ها را طولانی نکنید و سعی کنید مشکلات رابطه را حل کنید و بار اضافه حمل نکنید‎.‎
یک راه مهم دیگر برای کنار آمدن با شرایط و حفظ رابطه عاطفی حمایت از یکدیگر است. در موقعیت‌های سخت پشت هم را خالی نکنید و خبرهای خوب را جشن بگیرید.
همیشه یک نفر در رابطه می‌تواند قوی‌تر عمل کند. اگر شما آدم قوی رابطه هستید حمایت خود را دریغ نکنید و کاری کنید تا رابطه عاطفی شما موفق باشد.
اگر هم شما فرد قوی رابطه نیستید از درخواست کمک و حمایت نترسید و دقیقا مشخص کنید که دنبال چه نوع حمایتی هستید. صبر نکنید تا طرف مقابل نیاز و خواسته را حدس بزند.
بدون شک بیان خواسته‌ها راحت‌تر از منتظر ماندن است تا او نیاز شما را کشف کند.
دریافت حمایت و داشتن روحیه حمایت‌گری چیزی است که در این شرایط بیش از هرچیز دیگری به آن نیاز دارید.‏
منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

Complications-of-anal-intercourse

5 دلیل برای اینکه نباید رابطه مقعدی داشته باشید!

گاهی اوقات زوجین برای پر رنگ تر کردن و تنوع دادن به رابطه‌شان ممکن است رابطه مقعدی را به جای رابطه واژینال در نظر بگیرند. البته طی تحقیقات انجام شده در این زمینه محققان دریافتند رابطه مقعدی برای سلامت فرد مضر است و می‌تواند آسیب های شدیدی را چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی به همراه داشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *