399

تومور مغزی، دومین سرطان شایع کودکان

399

تومور مغزی، دومین سرطان شایع در میان کودکان است. متخصصان با تشخیص به موقع، زمینه بهبود هرچه بیشتر کودکان را فراهم نمایند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت، دکتر مهرور، رئیس بیمارستان محک تأکید کرد: تومور مغزی، دومین سرطان شایع در میان کودکان است.

رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک محک با بیان آنکه ۱۸ خرداد به عنوان روز جهانی تومور مغزی شناخته می‌شود، گفت: پس از سرطان خون، تومور مغزی شایع‌ترین نوع سرطان در میان کودکان است.

دکتر عظیم مهرور افزود: سردرد شدید، تهوع و استفراغی که به علت بیماری‌های عفونی یا مسمومیت غذایی ایجاد نشده است، تشنج، اختلال در بینایی، اختلال در شنوایی، عدم حفظ تعادل در هنگام ایستادن یا راه رفتن، دشواری در تکلم، ایجاد تغییر در رفتار و ویژگی‌های فردی و عدم تمرکز و توانایی مدیریت فعالیت روزمره از جمله علائم بالینی این نوع تومور است. لذا توصیه می‌شود والدین پس از مشاهده این علائم به منظور اطمینان خاطر و یا تشخیص به موقع، به متخصص کودک مراجعه کنند.

وی با بیان این که تشخیص زودهنگام یکی از مهم‌ترین عوامل درمان این بیماری است، ادامه داد: برای درمان این نوع تومور، کودکان مبتلا به ۲ رده سنی کمتر از ۳ سال و بیشتر از ۳ سال تقسیم می‌شوند، چرا که براساس سن کودک، نحوه درمان متفاوتی توصیه می‌شود.

مهرور جراحی را یکی از درمان‌های مؤثر در تومورهای مغزی عنوان کرد و گفت: متناسب با اندازه و محل قرار گیری تومور می‌توان جراحی را برای بیمار توصیه کرد؛ اما گاه به دلیل آنکه تومور در بخشی از مغز قرار گرفته که جراحی زمینه اختلالات بسیار مهمی را در بیمار ایجاد می‌کند، رادیوتراپی پیشنهاد می‌شود. هرچند که برای کودکان زیر ۳ سال علاوه بر اقدام جراحی از شیمی درمانی نیز استفاده می‌شود.

وی تأکید کرد: سن، محل تومور، علائم بالینی، زمان تشخیص و محیا بودن شیوه‌های تشخیص و درمان از عوامل مهم در درمان تومور مغزی است.

رئیس بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک محک تصریح کرد: با توجه به آنکه امکانات تشخیصی و درمانی محک در سطح استانداردهای جهانی است، باید بگویم که نتایج درمانی این نوع بیماری در میان کودکان بستری در بیمارستان محک قابل قبول است. به طوری که سوروایول (survival) 3 ساله حدود ۵۰ درصد و ۵ ساله حدود ۴۰ درصد است. منظور از سورویوال بهبودی بر مبنای سال‌هایی است که یک کودک با بیماری درگیر می‌باشد. به عبارتی کودکانی که ۳ سال از آغاز درمان آنها می‌گذرد، امکان ۵۰ درصد بهبودی و کودکانی که ۵ سال از آغاز درمانشان می‌گذرد، تا ۴۰ درصد امکان بهبودی دارند.

مهرور در پایان با تأکید بر این که تومور مغزی دومین سرطان شایع در میان کودکان است، گفت: متخصصان کودک باید نسبت به علائم بالینی این تومور آگاه بوده و با تشخیص به موقع، زمینه بهبودی هر چه بیشتر کودکان مبتلا به تومور مغزی را فراهم کنند.

منبع:خبرگزاری سلامت

همچنین ببینید

Pneumonia

سالانه جان ۱ میلیون کودک در اثر ذات الریه گرفته می‌شود

یک فوق تخصص ریه کودکان گفت: سالانه بیش از یک میلیون کودک زیر پنج سال بر اثر ابتلا به بیماری‌های پنوموکوک، جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرگزاری مهر، مریم حسن زاد، با عنوان این مطلب که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، پنومونی اولین بیماری عفونی کشنده در سراسر دنیا است، افزود: پنومونی یا ذات‌الریه به عنوان بیماری عفونی کشنده در کودکان زیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *