660

بعد از یک سکته قلبی و برای پیشگیری از سکته قلبی بعدی چه بکنید؟

660

اگر به تازگی یک سکته قلبی را پشت سر گذاشته اید و از اینکه در آینده یک سکته قلبی داشته باشید، نگرانید، این مطلب را بخوانید.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، از 735000 آمریکایی که سالانه دچار سکته قلبی می شوند، 525000 نفر اولین سکته قلبی را تجربه می کنند. این آمار نشان می دهد که خیلی از افراد نمی دانند که بعد از چنین حمله ای چه کاری باید انجام دهند.

اولین چیزی که بعد از نجات پیدا کردن از یک سکته قلبی باید انتظار داشته باشید این است که درمان بعد از حمله مدت بسیار زیادی طول خواهد کشید. خبر خوب این است که کارهای زیادی است که شما و کسانی که شما را دوست دارند می توانید برای بهبود سلامتی تان انجام داده و از یک سکته دیگر پیشگیری نمایید. در حقیقت بسیاری از این اقدامات باید قبل از این که بیمارستان را ترک کنید انجام شود.

برای پیشگیری از سکته قلبی بعدی و بهبود سریع تر متخصصین به شما این 7 مورد را پیشنهاد می کنند:

قدم اول: مداخلات فوری تیم متخصصان بیمارستان و اضطراب شما

دکتر آلن استوارت Allan Stewart مدیر بخش جراحی قلب و عروق بیمارستان مونت سینا کالیفرنیا: بعد از سکته قلبی به محض رسیدن به بیمارستان احتمالا تیم های مختلف پزشکی و دستیارانشان، داروها و وسایل مراقبتی زیادی خواهید دید. زمانی که در بیمارستان هستید پزشکان به راحتی می توانند از شما مراقبت کنند. دشوارترین مرحله همین زمان است چون شما مضطرب بوده، درد دارید و به طور معمول باید گیج باشید.

در اغلب موارد، داروهای فشار خون و رقیق کننده خون ( داروهای مخدر برای کنترل درد ) بلافاصله برای برگرداندن جریان مناسب خون به شما تزریق می شوند. بعد از آن احتمالا به آزمایشگاه کاتتریزاسیون catheterization برای بررسی عروق کرونرتان برده می شوید. بیمارستان برای انجام آنژیوگرافی ( پرتونگاری از رگهای خونی) angiogram که جان بیمار را نجات می دهد نباید تاخیری داشته باشد و اگر انجام آنژیو را پیشنهاد ندادند باید به محفض تثبیت وضعیتتان فورا به یک بیمارستان دیگر منتقل شوید. ممکن است برخی بیماران فورا به جاگذاری استنت stent یا بای پس عروق کرونر نیاز داشته باشند.

قدم دوم: پرونده ترخیص خود را با دقت بخوانید

به گفته دکتر رجینا دروز Regina Druz، متخصص قلب در نیویورک، قبل از تسویه حساب از بیمارستان پرونده ترخیص خود را با جزئیات کامل به همراه پرستار یا پزشکتان بررسی کنید. سوالاتی که نیاز است را بپرسید، مثل:

– برای ویزیت بعدی چه موقع به بیمارستان یا پزشک قلب خود مراجعه کنم؟
– چه داروهایی و تا چه زمانی باید مصرف کنم؟ آیا باید منتظر عوارض دارویی خاصی باشم؟
– اگر استنت یا بای پس داشته ام نیازی به پیگیری و مراقبت خاصی از جانب من هست؟
– آیا نشانه ای وجود دارد که در آینده هشدار دهنده بوده و نیاز به مراقبت اورژانسی داشته باشد؟

قدم سوم: باید پی گیر تکمیل کردن درمان تان باشید

درخواست ملاقاتی با مددکار اجتماعی بیمارستان یا کارشناس تغذیه داشته باشید و در مورد توان بخشی قلبی (برنامه ای طراحی شده مخصوص خود شما و نیازهای پزشکیتان. از قبیل ورزش، تغییر سبک زندگی، آموزش و پشتیبانی عاطفی که روند سلامتی شما را بهبود بخشیده و شما را قادر می سازد زندگی فعال تری داشته باشید و به موقع سرکار و فعالیت روزانه تان برگردید)، برنامه نظارتی و تمرینات ورزشی که دوره بحرانی ریکاوری شما را سریع تر به سرانجام برساند. مشورت کنید. اگر سکته قلبی یا جراحی قلب مانند استنت گذاری، *آنژیوپلاستی، بای پس عروق کرونر یا جایگزینی دریچه داشته اید باید دوره توان بخشی قلبی را بگذرانید. کارکنان بیمارستان می توانند شما را به برنامه های بازپروری بیمارستان یا مراکز سرپایی هدایت کنند و در مورد پوشش بیمه ای شما را راهنمایی نمایند.

* آنژیوپلاستی Angioplasty : رگ‌بازسازی یا رگ‌سازی شیوه‌ای درمانی برای رفع تنگی رگهای خونی است.

به گفته دروز Druz ” برخلاف اثبات اثر بخشی این مراحل ولی به صورت گسترده مورد استفاده قرار نگرفته اند. ” انجمن قلب آمریکا گزارش داده است که کمتر از 20 درصد افراد واجد شرایط از این خدمات استفاده می کنند، به منظور صرفه جویی در هزینه و کاهش هزینه های بازگشت به بیمارستان. برنامه های حمایتی در منزل یا آنلاین برای ترغیب بیشتر بیماران باید در دسترس باشند ولی می توانید از گزینه های در دسترس خودتان هم در این زمینه به خوبی بهره مند شوید.

قدم چهارم : به سراغ یک متخصص قلب بروید

اگر از قبل با یک متخصص قلب آشنایی ندارید از کارکنان بیمارستان یا اطرافیان خود برای مراجعه به یک متخصص قلب مشورت بگیرید تا از طریق او بتوانید پیگیر اقدامات مراقبتی بعد از سکته قلبی خود باشید. آسیب عضلانی که در اثر سکته قلبی ایجاد شده نیاز به درمان طولانی مدت دارد تا دوباره عملکرد قلب را تقویت نماید و فشار خون را کنترل کرده و فشار روی قلب را کاهش دهد. به گفته استوارت ” مراجعه به یک متخصص قلب برای مدیریت داروهایی که باید در طولانی مدت مصرف کنید، ضروری است. “

قدم پنجم : کنترل رژیم غذایی و ورزش منظم

به گفته دروز : در اکثر موارد بیماران یک دستورالعمل بسیار دقیق برای رژیم غذایی و ورزشی که باید انجام دهند، دریافت می کنند. برنامه های توان بخشی قلبی برنامه ای عالی با جزئئیات مخصوص به خود بیمار ارائه می دهند ولی یک برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی یا برنامه کاهش وزن هم می تواند کمک زیادی به شما نماید. استوارت اضافه می کند یک سری تغییرات کوچک در سبک زندگی وجود دارد که بعد از سکته قلبی برای رسیدن به سلامت دوباره باید انجام دهید:

– سیگار نکشیدن
– کلسترول خون تان را کنترل کنید
– به طور منظم ورزش کنید
– قند خون تان را کنترل کنید

قدم ششم : در مورد زمان برگشت تان با زندگی عادی و فعالیت های روزانه تان از پزشک تان بپرسید

خجالت نکشید و در مورد زمانی که می توانید دوباره برنامه های روزانه تان را انجام بدهید سوال کنید، کارهایی از قبیل رفتن به سر کار، رفتن به مسافرت یا داشتن رابطه جنسی. اگر کنترل پاهای خود را از دست داده اید حتما در مورد درمان سریع تر این ناتوانی و مراقبت های ویژه ای که در این زمینه باید انجام شود، صحبت کنید.

قدم هفتم : روح و روان خود را نادیده نگیرید

بیمارستان بعد سکته قلبی مراقبت های فیزیکی لازم را ارائه می دهد ولی به طور معمول کاری به تاثیر سکته قلبی بر روان شما ندارند. در صورت نیاز زمانی که در بیمارستان بستری هستید یا به دنبال کارهای ترخیص از بیمارستان، می توانید درخواست مشاوره روانی داشته باشید.

به گفته استوارت ” سکته قلبی یک تجربه تهاجمی است و افسردگی پس از سکته قلبی عادی است. پس خجالت نکشید و حتما با یک مشاور مجرب در مورد ترس ها و اضطراب خود صحبت کنید. “

تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ

همچنین ببینید

diabetes

افراد دیابتی از این نوشیدنی های فوق العاده استفاده کنند

به گزارش صد آنلاین ، نتایج تحقیقات محققان نشان داد مصرف سایر نوشیدنی‌ها به ویژه قهوه، چای، شیر کم چرب و آب در کاهش احتمال مرگ زودرس مؤثر هستند. این یافته‌ها به نقش بالقوه نوشیدنی‌های سالم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ اشاره دارد. دکتر «چی سان»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه هاروارد، گفت: «نوشیدنی‌ها می‌توانند منبع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *