۷ علت اصلی خونریزی در دوران بارداری چیست

خونریزی در دوران بارداری نشانه چیست؟
کابوس هر زن حامله ای که به زودی مادر می شود اتفاق غیر منتظره ی خونریزی در دوران بارداری است. درحالی که ممکن است ترس او به طور کامل نابجا نباشد،‌ اما این موضوع هم صحت دارد که هر نوع خونریزی ای بر حاملگی تاثیر نمی گذارد.

چند نوع خونریزی که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد

1- خونریزی در دوران بارداری به علت لانه گزینی جفت یا (ایمپلنت)

شایع ترین نوع خونریزی معمولا در سه ماهه اول رخ می دهد. هنگامی که تخم لقاح به رحم وارد میشود، خونریزی ایجاد می شود. معمولا با لکه بینی قهوه ای تیره یا صورتی مشخص می شود. اگر پریود (خونریزی عادت ماهیانه ) نمی شوید، و نتیجه ی تست بارداری شما مثبت بوده و هنوز چندین لکه وجود دارد، شانس باردار بودنِ‌ شما زیاد است. با این حال، در این موارد نادر، اگر  موضوع داشتن خونریزی شدید در بارداری باشد، مراجعه به ‌پزشک ضروری است.

 

2- زایمان زودرس

زایمان زودرس، به این معنا است که بدن زن باردار آماده می شود تا قبل از‌ تاریخ دقیق مورد انتظار ( تقریبا سه هفته زودتر) بچه را به دنیا بیاورد. که می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله شیوه زندگی ناسالم (سیگار کشیدن، نوشیدن الکل، چاقی)،‌ مراقبت های قبل از زایمان و مسائل مربوط به سلامت باشد. یکی از علائم زایمان زود رس خونریزی واژن است، انقباضاتی که هر ۱۰ دقیقه اتفاق می افتد، انقباض عضلات مانند انقباض در دوران قاعدگی ، افزایش تخلیه واژن و غیره می باشد. با این حال خبر خوب این است که می توان از زایمان زودرس با مداخله پزشکی مناسب جلوگیری کرد.

3- پولیپ گردنه ی رحم یا عفونت

عفونت های گردنه ی رحم یا واژن ناشی از پولیپ ها می باشد که می توانند باعث بعضی خونریزی های واژن در دوران بارداری شوند. اگر بعد از ۲ ماه لکه های خونی تیره یا خونریزی دیدید، بهتر است با پزشک خود مشورت داشته باشید. LSD یا پولیپ ها را میتوان با عمل جراحی ساده ای از بین برد و این پولیپ ها به ندرت باعث سقط جنین می شوند.

4- سقط خود به خودی جنین

سقط خود به خود جنین یا سقط غیر عمد، معمولا با نشانه های خونریزی شدید با خونِ روشن همراه است. سقط غیر عمدی جنین را نمیتوان از قبل تشخیص داد و یا از آن پیشگیری کرد. شایع ترین علت سقط جنین این است که بسیاری از زنان از بارداری خود آگاه نیستند مخصوصا زمانی که برای بار اول باردار شده اند. در این موارد استراحت کامل توصیه می شود. اگرچه یک زن می تواند در فاصله ی ۲ تا ۳ ماه بعد دوباره باردار شود. که این زمانی است که رحم برای پاک کردنِ خود از بقایای بارداریِ قبلی نیاز دارد.

5- جفت سرراهی( قرارگرفتن جفت در دهانه رحم)

این شایع ترین علت خونریزی در سه ماهه سوم است. جفت سر راهی،‌ شرایطی است که جفت خودش را به رحم متصل می کند و به طور جزئی یا کامل گردنه ی رحم را می پوشاند. به همین علت ممکن است زن قبل از زایمان، خونریزی شدیدی داشته باشد. سزارین بطور کلی در چنین مواردی برای کاهش خطرات هنگام زایمان انجام می شود.

 

6- افتادن ناگهانی جفت

در برخی موارد ممکن است جفت از رحم خارج شود و باعث تجمع خون در بین رحم و جفت شود. اگر زود تشخیص داده نشود، ممکن است باعث خونریزی مادر (لخته خون و یا خونریزی شدید در بارداری)‌ و از دست دادن نوزاد به علت کمبود اکسیژن شود. با این حال، این یک بیماری نادر است که حدود ۱ درصد از حاملگی ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

7- پارگی رحم

اگر عضلات رحم با توجه به شرایط قبلی، همانند یک سزارین بد، ضعیف است رحم ممکن است به خاطر وزن رو به رشد کودک پاره شود. سزارینِ اضطراری در چنین مواردی برای نجات مادر و نوزاد انجام می شود. برای جلوگیری از چنین شرایطی، به طور کلی توصیه می شود که ۳ تا ۴ سال قبل از برنامه ریزی برای یک نوزاد دیگر صبر کنید و سزارین انجام دهید. بهترین پیشنهاد قبل از تصمیم برای گسترش دادنِ خانواده تان تجزیه و تحلیلِ کامل شما توسط پزشکِ تان می باشد.

موارد نادر دیگری غیر از موارد ذکر شده در بالا وجود دارد که می تواند باعث خونریزی در دوران بارداری شود. آنها حاملگی خارج از رحم (جایی که جنین خارج از رحم رشد می کند) و بارداری مولار ( لقاح تخم به جای جنین تبدیل به یک مول میشود) هستند. هردو این شرایط به عنوان تهدیدی برای زندگی مادر، نیاز به پایان دادنِ‌ به بارداری دارند. با این حال ،‌همانطور که قبلا ذکر شده است، این شرایط نادر هستند.

اکنون که شما دلایل مختلف خونریزی در دوران بارداری را می شناسید ، امیدواریم که فشارهای ذهنی شما از بین برود. اگر هنوز شک و تردید دارید، به پزشک خود مراجعه کنید تا هرچه زودتر آنها را مطلع کنید. بارداری سالم و شادی داشته باشید.

همچنین ببینید

علائم هشدار دهنده سرطان سینه

کارشناس برنامه میانسالان شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان با بیان اینکه بانوان، نه تنها مسؤول سلامت خود هستند، بلکه بیشترین مراقبت‌ها را برای سلامت خانواده انجام می‌دهند؛ گفت: وضعیت سلامت بانوان، تأثیر زیادی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه دارد. به گزارش بهداشت نیوز، نسرین مؤمنی اظهار کرد که امروزه یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی بانوان، سرطان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *