۱۰ نکته برای غلبه بر افکار منفی

10 نکته برای غلبه بر افکار منفی

افکار منفی انرژی و توان ما را هدر می‌دهد و مانع می‌شود در زمان حال زندگی کنیم. هر چه بیشتر به افکار منفی میدان دهیم، قوی تر می‌شوند.
تصویر یک گلوله برفی کوچک را در نظرتان مجسم کنید که در سراشیبی در حال قل خوردن است و هر چه به پیش می‌رود بزرگ‌تر و سریع تر می‌شود. به همین دلیل است که یک فکر منفی کوچک می‌تواند به گلوله ای از زشتی تبدیل شود که به سرعت به پیش می رود. برعکس، یک فکر مثبت کوچک می‌تواند به صورت پیامدی بسیار زیبا شکوفا شود. هنگامی که افکار منفی به سراغ ما می آیند، متوقف کردن آن ها کار سختی است. به حرف آسان است که ذهن خود را به سمت افکار مثبت ببریم؛ اما این تنها کاری است که می‌توانیم انجام دهیم تا به مسیری دردناک و بی‌ثمر سوق نیابیم. در ادامه 10 روش برای غلبه بر افکار منفی را ذکر می‌کنیم که شما هم می‌توانید این روش‌ها را به کار ببرید.
1. مدیتیشن یا یوگا انجام دهید. انجام تمرینات یوگا موجب می شود به جای تمرکز بر افکار، به شیوه نفس کشیدن خود دقت کنید. یوگا به ذهن آرامش و راحتی می‌بخشد و فکر را به زمان حال برمی‌گرداند، زیرا زمان حال است که ارزش بسیاری دارد.
2. لبخند بزنید. لبخند زدن کاری است که به ندرت انجام می‌دهیم؛ بنابراین جلوی آینه رفته و سعی کنید بخندید. این کار واقعاً کمک می‌کند حال خود را تغییر بدهید و از اضطراب خود بکاهید. احساس سبکی بیشتری می‌کنید زیرا به نسبت اخم کردن، هنگام لبخند زدن عضلات کمتری درگیر می‌شوند.
3. خود را با افراد مثبت احاطه کنید. گاهی برای رهایی از افکار منفی با دوستی که می‌دانید می‌توانید بازخورد سازنده و خوبی از او بگیرید، تماس بگیرید، دوستی که افکار منفی شما را تقویت نکند.
4. آهنگ افکارتان را از منفی به مثبت تغییر دهید. برای نمونه، به جای فکر کردن به اینکه «قرار است برای کنار آمدن با موقعیتی در زندگی سختی بکشید» فکر کنید، «ما با برخی مشکلات در زندگی مواجه می‌شویم، ولی به راه حل هایی دست می‌یابیم و شاد خواهیم بود.»
5. نقش یک قربانی را بازی نکنید. زندگی خود را بسازید و مسئولیت آن را به عهده بگیرید. حتی زمانی که احساس می‌کنید درمانده اید و هیچ راهی برای شما نمانده باز هم راهی برای رهایی هست و اگر لازم باشد می‌توان اوضاع را تغییر داد.
6. به دیگران کمک کنید. به مشکلات خود فکر نکنید بلکه سعی کنید برای شخص دیگری کار خوبی انجام دهید.
7. به یاد داشته باشید هیچ کسی کامل نیست و به زندگی ادامه دهید. زمانی یک تعطیلات آخر هفته را هدر دادم و مدام به اشتباهات خود فکرکردم. اکنون آموخته‌ام که می‌توانم از اشتباهات خود درس بگیرم و به زندگی ادامه دهم و ذهن خود را تا این حد درگیر اشتباهاتم نکنم.
8. آواز بخوانید. اشعار را به خوبی به یاد نمی‌آوریم و احتمالاً به این دلیل است که از خواندن لذت نمی‌بریم، با این حال هر زمان که آواز می‌خوانیم احساس بهتری پیدا می‌کنیم. هنگامی که آواز می‌خوانیم، احساسات خود را بروز می‌دهیم که این کار موجب آرامش ما می‌شود.
9. فهرست ده چیزی را که در حال حاضر برای آن شکرگزار هستید، بنویسید. شکرگزار بودن به ما کمک می‌کند تا قدر چیزهایی را که داریم بدانیم.
10. سخنان مثبت بخوانید. خوب است یادداشت‌هایمان از سخنان بزرگان را بر روی رایانه، در یخچال و آینه نصب کنیم. مثل:
مراقب افکارت باش، که تبدیل به کلمات می شوند. مراقب کلماتت باش، که تبدیل به عمل می شوند. مراقب عملت باش، که تبدیل به عادت می شوند. مراقب عادت‌هایت باش، که تبدیل به شخصیتت می‌شوند. مراقب شخصیتت باش، که تبدیل به سرنوشتت می شوند.
منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

PERSONALITY

شخصیت شما چقدر به ژن‌هایتان بستگی دارد؟

بحث طبیعت در مقابل تربیت یکی از قدیمی‌ترین و پیچیده‌ترین مباحث در روانشناسی و فلسفه است. این سوال که آیا شخصیت ما بیشتر از طریق ژن‌هایمان به ارث می‌رسد یا از طریق محیط و تجربیاتمان شکل می‌گیرد، همچنان پاسخ قطعی ندارد. تحقیقات نشان می‌دهد که شخصیت ما تا حدودی قابل ارث است. مطالعات دوقلوها و کودکان به دنیا آمده از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *