نکاتی در مورد سفید کردن دندان‌ها

به توصیه‌های دندان‌پزشک خود و اطلاعاتی که در اختیارتان می‌گذارد توجه کنید

یک دندان‌پزشک خوب و متبحر می‌تواند به بیمار خود توضیح دهد که بر اساس وضعیت عمومی سلامت دهان و دندان‌های او، آیا سفید کردن دندان برایش مناسب است یا خیر. سفید کردن دندان‌ها، اثری روی ترمیم‌هایی که انجام داده‌اید، پُر کردگی‌ها، روکش‌ها و تاج‌های بین دندانی ندارد. برخی از لکه‌های دندانی یا تغییر رنگ‌ها بعد از سفید کردن دندان از بین نمی‌روند و ممکن است نیاز به روش‌های پوششی دیگر باشد. دندان‌پزشک شما باید بتواند به شما توضیح دهد چه محصولی و چرا برای سفید کردن دندان‌های شما مناسب‌تر است و دوام بیشتری دارد.

زیاد از محصولات سفیدکننده استفاده نکنید

تا زمانی که طبق دستورالعمل محصولات سفیدکننده دندان عمل می‌کنید، راهکارهای سفیدکننده دندان خطر و ضرری ندارند؛ اما مشکل از زمانی شروع می‌شود که افراد بیشتر از میزان توصیه شده یا مدت زمان طولانی‌تری، از این مواد استفاده می‌کنند. خطر زیاده‌روی در سفید کردن دندان این پتانسیل را دارد که شما را بیش از حد در معرض عناصر فعال پروکسید هیدروژن و سایر مواد شیمیایی سفیدکننده قرار دهد. این اتفاق می‌تواند مینای دندان که بسیار مهم است را تحلیل ببرد و آن را دچار سابیدگی و فرسایش کند. در نتیجه دندان‌ها دچار حساسیت‌های آزاردهنده شده و بافت لثه نیز تحریک خواهد شد.

 

قالب‌های سفیدکننده دندان ممکن است اندازه شما نباشند

قالب‌ها یا تری‌های سفیدکننده دندان با محلول‌ها یا ژل‌های سفیدکننده‌ای پُر شده‌اند که ممکن است به خوبی روی دندان‌هایتان فیت نشوند و احتمال اینکه لثه‌هایتان را حساس کنند، احساس سوزش ایجاد کنند و دندان‌هایتان را حساس کنند زیاد است. اگر این قالب‌ها به خوبی در دهانتان فیت نشوند، ممکن است ژل داخل آن بیرون ریخته و آن را ببلعید. قالب‌های سفیدکننده دندان که در داروخانه‌ها موجودند طبیعی است که در دهان همه‌ی افراد فیت نمی‌شوند و همین باعث استفاده‌ی نادرست از آن‌ها شده و مواد داخل آن بیرون خواهد ریخت.
دندان‌پزشک شما می‌تواند قالبی مخصوص و مناسب خود شما برایتان طراحی کند تا با کمترین ریسک آسیب، دندان‌هایتان را سفید کنید. مزیت قالب‌های سفید کننده‌ای که در مطب و خاص شما درست می‌شوند این است که ژل سفیدکننده را دقیقاً روی دندان‌هایتان نگه می‌دارند و به لثه‌هایتان نمی‌رسند، چون کاملاً با دندان‌های شما فیت هستند.

از خمیردندان‌های سفیدکننده زیاد استفاده نکنید

هر چند خیلی از خمیردندان‌های سفیدکننده دندان برای مصرف روزانه مناسب‌اند، اما همیشه هم برای انواع میناهای دندان بی‌ضرر نیستند. خمیردندان‌های سفیدکننده هم حاوی مواد شیمیایی خاص هستند و هم گاهی دارای عناصر سابنده و سفیدکننده جهت لکه بری دندان‌ها. وقتی شما از این محصولات زیاد استفاده می‌کنید، به مرور زمان به مینای دندان‌هایتان آسیب می‌زنید. بهتر است در مورد بهترین نوع خمیردندان سفیدکننده متناسب با دندان‌های خودتان با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.

 

دهان‌شویه‌های حاوی سفیدکننده اثری ندارند

دندان‌های شما برای اینکه سفید شوند باید سطح آن‌ها مدتی در تماس با محلول باشد تا ماده شیمیایی پروکسید فرصت واکنش با لکه‌های روی دندان را داشته باشد و بتواند دندان‌ها را سفید کند. به همین دلیل، دهان‌ شویه‌ ها به اندازه کافی با سطوح دندان‌ها در تماس نیستند تا تأثیری از جهت سفیدکنندگی بگذارند. در واقع دهان‌ شویه‌ ها بیشتر در حفظ تأثیرات سفید کننده‌هایی که قبلاً استفاده کرده‌اید مؤثرند.

از نوارهای سفیدکننده دندان درست استفاده کنید

نوار چسب‌های سفیدکننده دندان حاوی ژلی هستند که عنصر فعال هیدروژن پروکسید دارد و اگر در تماس طولانی با بافت نرم در دهان باشد می‌تواند مشکل‌ساز شود. اگر این چسب‌ها زیادی بزرگ باشند، ژل روی آن‌ها لثه‌ها را تحریک کرده و می‌تواند حساسیت ایجاد نماید. می‌توانید چسب را متناسب با دندان‌هایتان قیچی کنید تا خوب اندازه‌تان شود. ضمناً تحقیقی جدید نشان داده عوامل سفیدکننده در این نوار چسب‌ها می‌توانند از لایه‌ی بیرونی مینای دندان عبور کرده و پروتئین داخل دندان را تخریب کنند. برخی از این آسیب‌ها به مرور زمان رفع می‌شوند اما به هر حال عمل کردن طبق دستورالعمل محصول اهمیت زیادی دارد.

دندان‌هایتان را با توت فرنگی یا سرکه سیب مسواک نزنید

مؤثرترین عامل سفیدکننده دندان‌ها بر اساس غلظت مناسبی از انواع کاربامید پروکسید هستند. میوه‌ها نمی‌توانند خاصیت سفیدکنندگی چندان مؤثری روی دندان‌ها داشته باشند، بلکه خاصیت اسیدی آن‌ها سبب فرسایش مینای دندان هم می‌شود.

روکش‌ها سفید نمی‌شوند

بیشتر روکش‌های دندانی با درمان‌های سفید کننده‌ی دندان سفید نمی‌شوند و در واقع تغییر رنگ نمی‌دهند. بنابراین ممکن است بعد از سفید کردن دندان‌ها، دندان‌هایتان رنگ به رنگ دیده شوند. پس بهتر است بعد از سفید کردن دندان‌ها، ده روز صبر کنید و سپس روکش‌های قدیمی را تعویض کنید تا رنگ‌ها کاملاً با هم تطبیق داده شوند.

همه‌ی لکه‌ها به راحتی برطرف نمی‌شوند

اگر دندان‌هایتان طی هشت سال اول زندگی زیاد در معرض فلوراید قرار گرفته باشند، ممکن است دچار عارضه‌ای به نام فلوروسیس شده باشید که شامل لکه‌های سفید و گچ مانند روی سطح دندان‌ها می‌شود. این لکه‌ها معمولاً به سختی درمان می‌شوند و ممکن است نیاز به چندین جلسه درمان برای بهبود داشته باشید.

منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

The best-age-for-jaw-and-face-surgery

بهترین سن برای جراحی فک و صورت

یک متخصص جراحی فک وصورت گفت: ایده ال ترین سن انجام جراحی فک و صورت را ۱۸ الی ۲۰ سالگی است. به گزارش خبرگزاری مهر، عباس کریمی، در گفت‌وگو با رادیو سلامت، با بیان اینکه اگر ارتودنسی خوب انجام شود، استخوان‌ها را هم جابجا می‌کند، افزود: جراحی باعث صاف شدن فک می‌شود. اول باید دندان‌ها با ارتودنسی ردیف شوند، سپس جراحی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *