نوبل پزشکی ۲۰۲۳ متعلق به دو محقق ساخت واکسن کرونا شد

تحقیقات کاتالین کاریکو و درو وایسمن منجر به توسعه فناوری ام‌آر‌ان‌ای (mRNA) شد که دو واکسن فایزر و مدرنا برای بیماری کووید-۱۹ بر پایه آنها تولید شدند.

آکادمی نوبل روز دوشنبه ۲ اکتبر (۱۰ مهر) جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی سال ۲۰۲۳ خود را به طور مشترک به «کاتالین کاریکو» مجارستانی-آمریکایی و «درو وایسمن» آمریکایی، دو پژوهشگر پیشتاز در زمینه فناوری ساخت واکسن کرونا اهدا کرد.

تحقیقات این دو دانشمند برجسته منجر به توسعه فناوری ام‌آر‌ان‌ای (mRNA) شد که دو واکسن فایزر و مدرنا برای بیماری کووید-۱۹ بر پایه آنها تولید شدند.

آکادمی نوبل در بیانیه‌ خود گفت: «تحقیقات کاتالین کاریکو و درو وایسمن منجر به ساخت دو واکسن بسیار موفق بر پایه ام‌آر‌ان‌ای در اواخر سال ۲۰۲۰ شد. این واکسن‌ها جان میلیون‌ها نفر را نجات دادند و از وخامت بیماری در بسیاری از افراد دیگر جلوگیری کردند.»
این نهاد سوئدی اضافه کرد: «آنها کشف کردند که تزریق ام‌آر‌ان‌ای اصلاح‌شده به سلول می‌تواند برای جلوگیری از فعال شدن واکنش‌های التهابی و همچنین برای افزایش تولید پروتئین به کار رود. این دو نفر یافته‌های خود را در مقاله‌ای مهم در سال ۲۰۰۵ منتشر کردند که در آن زمان توجه کمی را جلب کرد، اما شالوده تحولات بسیار مهمی قرار گرفت که در طول همه‌گیری کووید-۱۹ به بشریت خدمت کرد.»

مجمع نوبل در موسسه کارولینسکای سوئد که از معتبرترین دانشگاه‌های علوم پزشکی اروپا محسوب می‌شود، هر سال وظیفه داوری و انتخاب برگزیده نهایی جایزه پزشکی را بر عهده دارد.

جایزه نوبل سال گذشته به سوانته پابو، دانشمند ۶۷ ساله پالئوژنومی (دیرینه‌شناسی ژنوم و تکامل انسان‌سانان) اهل سوئد تعلق گرفته بود.

اعلام تدریجیِ نام برندگان جوایز شش گانه نوبل سال ۲۰۲۳ میلادی از امروز آغاز شد و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. علاوه بر بخش پزشکی و فیزیولوژی که امروز اعلام شد، این جوایز در بخش‌های فیزیک، شیمی، ادبیات، صلح و اقتصاد نیز به برندگان اعطا خواهند شد.

همچنین ببینید

CORONA

موج جدید کرونا در راه است؛ مراقب باشید!

با نزدیک شدن به فصل زمستان، موج جدیدی از ویروس کووید-19 در حال گسترش است. جهش‌های جدید ویروس، مانند XEC، باعث افزایش قابل توجه موارد ابتلا شده‌اند. اگرچه شدت بیماری ناشی از این سویه‌های جدید ممکن است شبیه به سویه‌های قبلی اومیکرون باشد، اما همچنان احتیاط ضروری است. نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید: واکسیناسیون و دوز یادآور: …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *