مغز قند موردنیاز خود را تولید می‌کند

مغز قند موردنیاز خود را تولید می‌کند

محققان دانشگاه ییل آمریکا دریافتند مغز می‌تواند به‌طور طبیعی نوعی قند موسوم به فراکتوز تولید کند.
فراکتوز نوعی قند است که در میوه‌ها، شکر سفید و بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده یافت می‌شود و با چاقی و دیابت نوع 2 ارتباط دارد.
محققان در آزمایشاتی که با همکاری هشت داوطلب بزرگسال سالم انجام گرفت دریافتند در مغز نوع ساده‌ای از قند به نام گلوکز به فراکتوز تبدیل می‌شود. محققان با نشان دادن این که وجود فراکتوز در مغز نتیجه مصرف این نوع قند در مواد خوراکی نیست، اثبات کردند که هر نوع قندی که در رژیم غذایی روزانه مصرف شود، قابلیت تبدیل شدن به فراکتوز را دارد.
به گفته محققان فرآیند تبدیل گلوکز به فراکتوز در سایر اندام‌های بدن نیز انجام می‌شود و احتمالا این رویکرد بدن شیوه دیگری برای نشان دادن آثار مخرب قند خون بالا است.
در مغز انسان وجود گلوکز موجب ارسال سیگنال‌هایی مبنی بر سیری می‌شود، اما فراکتوز چنین نقشی ندارد. محققان در تلاشند تا علت تبدیل این دونوع قند را در مغز بیابند.
این تحقیقات اطلاعات ارزشمندی را برای درک اثرات فراکتوز بر مغز در اختیار محققان قرار می‌دهد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه JCI Insight منتشر شده است.
منبع:ایرنا

همچنین ببینید

Stroke-in-young-people

سکته مغزی در جوانان افزایش یافته است – مطالعه CDC زنگ خطر را به صدا درآورد!

بر اساس گزارش جدیدی از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا، برخلاف تصور عموم، سکته مغزی در حال افزایش است، اما نه در افراد مسن! این مطالعه نشان می‌دهد که در حالی که میزان سکته در بزرگسالان بالای ۶۵ سال ثابت مانده، در گروه سنی جوان‌تر، یعنی بین ۱۸ تا ۶۴ سال، شاهد افزایش قابل توجهی بوده‌ایم. تحقیقات نشان می‌دهند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *