فواید ژله برای کودکان

ژله چیست؟

ژله که عمدتاً از پروتئین تشکیل یافته از فرآورده کلاژن است که به عنوان ژلاتین هم شناخته می شود. ژله نخستین بار در قرن 18 میلادی و کتاب هنر آشپزی هانا گلاس مطرح شد.

ژله حاوی ژلاتین است، که از کلاژن ساخته شده است و ژلاتین از استخوان حیوانات و پوست آنها حاصل می شود. هنگامی که ژلاتین گرم میشود و با آب مخلوط می شود، فیبرهای پروتئین آن حل میشوند و از هم جدا میشوند، با خنک شدن ژله، فیبرها مجدد با به دام انداختن آب بین آنها، به هم می پیوندند.

ترکیبات ژله

سرشار از ویتامین ها، پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. بسته های کوچک ژله حاوی ۸۴ تا ۹۰ درصد پروتئین، ۱ تا ۲ درصد مواد معدنی و آب است.

فواید مصرف ژله برای کودکان

– ژله برای حفظ استخوان های سالم

ژله این دسر خوشمزه میتواند خوراکی مطلوبی برای تقویت مفاصل، غضروف ها و استخوان ها باشد.
لیزین موجود در ژلاتین باعث تقویت استخوان ها می شود و به بدن کمک می کند تا کلسیم را جذب و استخوان ها را قوی نگه دارد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.

– تقویت سیستم ایمنی

همه ما باید در برنامه غذایی از ژله که به عنوان منبع ریز مغذی ها است استفاده کنیم. مصرف ژله برای کودکان و سالمندان اهیمت زيادي دارد. ژلاتین کلسترول و چربی ندارد و برای جلوگیری از سرماخوردگی مؤثر است زیرا قدرت دفاعی بدن را تقویت می کند.

– تسهیل متابولیسم بدن

ژلاتین سرشار از پروتئین ها و ویتامین هاست که که سبب فعال شدن روند متابولیسم بدن می شود.

– ضد التهاب طبیعی

ژلاتین ماده ای به نام گلیسین دارد که خواص ضد التهابی آن میتواند التهاب ناشی از عفونت ها را کاهش دهد و به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک کند. ژلاتین در پیشگیری از خونریزی و عفونت های باکتریایی نیز مؤثر است.

نکته:

ژله برای کودکان خوب است منتها مصرف ژله نباید به گونه ای باشد که در کودکان احساس گرسنگی را رفع کند  از مصرف میوه و سبزیجات خودداری خواهند کرد و ژله را جایگزین مواد غذایی مفید می کنند. بنابراین مصرف ژله باید در زمان مناسب و به میزان مناسب به آنها داده شود.

چطور ژله را مغذی تر کنیم؟

اول اینکه پودرهای ژله خودشان به اندازه کافی شکر دارند و نیازی به افزودن این کربوهیدرات ساده و مضر به آن ها وجود ندارد. دوم این که برای بالا بردن ارزش تغذیه ای ژله ها، میتوانید انواع میوه های دلخواه را پیش از بستن آن ها اضافه کنید. فقط حواستان باشد که کیوی، آناناس، انجیر و انبه در ژله آب می اندازند و سبب می شوند ژله نبندد. مرکبات گوناگون مثل پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک رویی شان به ژله ها اضافه بشوند تا آب نیندازند. از قرار دادن انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته هم خودداری کنید چون این کار سبب آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله شما خواهد شد. اگر فرزند لاغر و یا بد غذایی دارید، می توانید به جای یک لیوان آب سرد، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب گرم حل شده است اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید کالری و ارزش تغذیه ای ژله را تا حد زیادی بالا ببرید.

 

منبع:بیتوته

همچنین ببینید

Measles

هر آنچه که باید درباره بیماری سرخک بدانید!

سرخک (Measles) چیست؟ سرخک یک بیماری بسیار مسری ویروسی است که ابتدا سیستم تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است منجر به عوارض جدی شود. علائم آن شامل بثورات پوستی گسترده، تب، سرفه و لکه های سفید داخل دهان است. در صورت ابتلا، مراجعه سریع به پزشک توصیه می شود. چه کسانی در معرض خطر سرخک هستند؟ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *