سیر و گوجه فرنگی، خوراکی هایی موثر در برابر سرطان پروستات

سیر و گوجه فرنگی، خوراکی هایی موثر در برابر سرطان پروستات

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مواد غذایی دارای سلنیوم مانند سیر و سویا و مواد غذایی دارای لیکوپن نظیر گوجه فرنگی پخته و انار، تاثیر قابل توجهی در مقابله با ابتلا به سرطان پروستات دارند.
دکتر عبدالرسول مهرسای گفت: کمبود عوامل تغذیه ای از جمله ویتامین E، لیکوپن و سلنیوم سبب رشد سرطان پروستات می شود.
وی بر لزوم تغدیه مناسب برای پیشگیری از سرطان پروستات تاکید کرد و افزود: مصرف ویتامین E، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
مهرسای به شیوع این بیماری در برخی از مناطق از جمله تهران اشاره کرد و گفت: براساس آمار وزارت بهداشت، بیشترین شیوع این بیماری در مناطق جنوب غربی، مرکزی و شهر تهران است. عوامل محیطی در ابتلا به سرطان پروستات در این مناطق نقش موثری دارند.
وی اظهار کرد که هرچند سن ابتلا به این عارضه معمولا بیش از 65 سال اعلام می شود، اما کمتر از نیم درصد مردان ایرانی کمتر از 40 سال هم به این بیماری مبتلا می شوند.
مهرسای، شیوع این بیماری را عمدتا بین 65 تا 69 سالگی اعلام کرد و گفت: هرچند آمار ابتلای ایرانیان به سرطان پروستات در قیاس با برخی از کشورها از جمله آمریکا و کانادا کمتر است اما روند ابتلا به آن در کشور رو به رشد است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیش بینی می شود که در سال 2030 میلادی رشد این سرطان در دنیا از جمله ایران چهار برابر شود.
وی با اشاره به این که ما باید برای کاهش میزان شیوع این بیماری در کشور تلاش کنیم، عفونت ها و مصرف الکل را از عوامل تشدید کننده سرطان پروستات برشمرد.
وی غربالگری این بیماری را یکی از اقدامات موثر دانست که به همت وزارت بهداشت هم اکنون در کشور در حال انجام است.
منبع :ایرنا

همچنین ببینید

چرا موقعیت دست در اندازه گیری فشار خون مهم است؟

نحوه قرارگیری دست هنگام اندازه گیری فشار خون بر روی نتایج تاثیر می گذارد. مطالعه ای جدید نشان داده است که قرارگیری دست در سه حالت مختلف هنگام اندازه گیری فشار خون، نتایج متفاوتی را به همراه دارد. بهترین حالت برای اندازه گیری فشار خون، قرار دادن دست روی یک سطح سخت مانند میز یا دسته صندلی است. قرارگیری دست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *