397

سرطان پروستات بدون علامت است/شایع‌ترین بیماری‌های در کمین مردان

397

دکتر سید امیرمحسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: سرطان پروستات تا زمانی که پیشرفته نشود، هیچ علامتی ندارد و به همین علت توصیه پزشکان بعد از ۵۰ سالگی انجام تستPSA است. سرطان پروستات با بزرگی خوش خیم پروستات که علائم ادراری می‌دهد نیز متفاوت است.

وی افزود: پیشگیری واقعی از سرطان پروستات وجود ندارد، اما توصیه ما به پیروی از تغذیه سالم، نگه داشتن وزن ایده‌آل، انجام تحرک و فعالیت‌های بدنی مناسب و پیروی از سبک زندگی فعال است؛ چرا که شانس ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد، اما بخش عمده‌ای از علت ایجاد آن به ژنتیک برمی‌گردد.

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادرار تصریح کرد: بهترین درمان سرطان پروستات در مراحل اولیه جراحی رادیکال است که به دو صورت جراحی باز و لاپاراسکوپی قابل انجام می‌باشد، اما با توجه به شرایط موجود در کشور بهترین روش همان جراحی باز توسط پزشکان متبحر است.

وی اضافه کرد: بی اختیاری ادرار و تنگی مجرا و همچنین اختلال در توانایی جنسی از مهم‌ترین مشکلات پس از انجام عمل جراحی پروستات به شمار می‌رود. میزان ناتوانی جنسی در بیمار با توجه به تبحر جراح می‌تواند متفاوت باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: طی ۲۰ سال اخیر روش تشخیصی مناسبی تحت عنوان تست خونی PSAبرای سرطان پروستات ایجاد شده است. در گذشته که این تست کمتر مورد استفاده بود بیماری در مراحل پیشرفته مشخص می‌شد، اما خوشبختانه در حال حاضر با یک بیوپسی ساده بیمار شناسایی و درمان قابل انجام است.

منبع:خبرگزاری سلامت

همچنین ببینید

prostate-cancer

کاهش یک سوم مرگ و میرهای زودرس ناشی از سرطان پروستات با مداخلات سبک زندگی

تحقیقات جدید نشان می دهد که مشخصات ژنتیکی می تواند ابزاری برای شناسایی مردانی باشد که در معرض خطر بیشتری برای مرگ ناشی از سرطان پروستات قرار دارند. این مطالعه همچنین پتانسیل مداخلات سبک زندگی مانند کاهش وزن و ترک سیگار را در کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از این بیماری در افراد پرخطر، مورد بررسی قرار داده است. با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *