رنگ مو چگونه به سلامتی‌ آسیب می رساند؟

رنگ موها سرطانزا هستند یا خیر؟

 

رنگ موهای تیره‌تر مانند مشکی و قهوه‌ای حاوی مواد شیمیایی بیشتری هستند که ممکن است بیشتر از رنگ‌های روشن‌تر، سرطان‌زا باشند. مودرصد نسبتاً زیادی از خانم‌های بالای 18 سال از رنگ مو استفاده می‌کنند و درصدی از مردان بالای 40 سال نیز موهای خود را رنگ می‌کنند.

اما همچنان هزاران مواد شیمیایی وجود دارد که تولیدکننده‌های رنگ مو ممکن است از آن‌ها در محصولات خود استفاده کنند و این احتمال وجود دارد که برخی از این مواد شیمیایی سرطان‌زا باشند.شما هر چه بیشتر در معرض مواد سرطان‌زا قرار بگیرید، احتمال اینکه دچار سرطان شوید بیشتر است.

مدت زمان استفاده از رنگ مو:

افرادی که پیش از سال 1980 که فرمولاسیون رنگ مو تغییر داده شد، شروع به رنگ کردن موهای خود کرده بودند، بیشتر از افرادی که بعد از آن سال شروع به استفاده از رنگ مو کرده‌اند، در معرض مواد شیمیایی‌اند.. دفعات استفاده از رنگ مو: هر چه شما به دفعات بیشتری از رنگ مو استفاده کنید، بیشتر در معرض مواد شیمیایی موجود در آن خواهید بود.. رنگ موی مورد استفاده: رنگ موهای تیره‌تر مانند مشکی و قهوه‌ای حاوی مواد شیمیایی بیشتری هستند که ممکن است بیشتر از رنگ‌های روشن‌تر، سرطان‌زا باشند.

چه نوع سرطانی؟

 

سرطان خون

برخی مطالعات نشان داده‌اند استفاده از رنگ مو، توانسته بود ریسک ابتلا به لنفوم  و سرطان خون در زنان را افزایش بدهد اما بیشتر این خانم‌ها، پیش از سال 1980 استفاده از رنگ مو را شروع کرده بودند. سایر مطالعات نشان می‌دهند ارتباطی میان رنگ مو و این سرطان‌ها وجود ندارد.مطالعه‌ای در سال 2017 نیز نشان داد ارتباط قابل‌ توجهی میان رنگ مو و سرطان خون وجود ندارد.

سرطان سینه

مطالعه‌ای در سال 2017 نشان داد میان رنگ‌های تیره‌ی مو و سرطان سینه در زنان آفریقایی آمریکایی ارتباطی وجود دارد. اما به گفته‌ی خود محققان این مطالعه محدودیت‌هایی داشته و بنابراین به تحقیقات بیشتری نیاز است.

سرطان پروستات

مطالعه‌ای در سال 2016 دریافته رنگ مو می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش بدهد؛ اما کارشناسان عقیده دارند این مطالعه ارزشمند نیست زیرا مشکلاتی در نحوه‌ی اجرا و تفسیر این مطالعه وجود داشته است.پژوهش دیگری در مورد ارتباط رنگ مو و سرطان پروستات انجام نشده است و بنابراین شواهد دیگری در این مورد وجود ندارد.

کدام نوع رنگ مو، خطر بیشتری برای سلامتی دارد؟

 

رنگ موها دو نوع دارند و تفاوتشان در چگونگی تغییر دادن رنگ اصلی مو و مدت زمان ماندگاری رنگ مو است:رنگ موی اکسیداتیو (دائمی)رنگ موی اکسیداتیو حاوی موادی مثل آمونیاک و پراکسید هیدروژن است. آمونیاک، لایه‌ی بیرونی بدنه‌ی مو را باز می‌کند و رنگ‌دانه‌های طبیعی مو را از بین برده و رنگ‌دانه‌های جدید را به بدنه‌ی مو می‌چسباند. این اتفاق به طور دائمی رنگ موهایتان را تغییر می‌دهد.رنگ موی غیر اکسیداتیو (موقتی و نیمه دائمی)رنگ موی غیر اکسیداتیو، بدنه‌ی مو را فقط می‌پوشاند یا رنگ دار می‌کند.

این نوع رنگ مو به این دلیل که نمی‌تواند رنگدانه‌های طبیعی مو را تخریب کند، نمی‌تواند رنگ‌هایتان را روشن‌تر کند و فقط آن‌ها را تیره‌تر می‌کند.

رنگ موی غیر اکسیداتیو دو نوع دارد:

 

نیمه دائمی:

این رنگ موها، مدت زمان کوتاهی وارد بدنه‌ی مو می‌شوند و بعد از چند هفته یا حدوداً پنج بار شستشو از بین خواهند رفت.

موقتی:

این رنگ موها جوری طراحی شده‌اند که بعد از یک بار شستشو پاک شوند.

رنگ موهای اکسیداتیو دارای مواد شیمیایی بیشتری نسبت به رنگ موهای غیر اکسیداتیو هستند. این رنگ موها قوی‌تر بوده و بیشتر ممکن است به پوست سر آسیب بزنند. در نتیجه زمینه‌ای برای نفوذ رنگ مو به بدن فراهم می‌شود. بنابراین اگر برخی از این مواد شیمیایی سرطان‌زا باشند، احتمال سرطان‌زا بودن رنگ موی اکسیداتیو نسبت به رنگ موی غیر اکسیداتیو بیشتر خواهد بود.

با این وجود پزشکان متخصص برای احتیاط، توصیه می‌کنند که خانم‌ها در دوران بارداری رنگ کردن موهایشان را نهایتاً به سه تا چهار بار محدود کنند. برای آرایشگرهای باردار هم توصیه می‌شود از دستکش استفاده کنند و در محلی کار کنند که دارای تهویه‌ی مناسبی باشد و مهم‌تر این که بیش از 35 ساعت در هفته کار نکنند.

 

چگونه می‌توان از رنگ مو با امنیت بیشتری استفاده کرد؟

 

به طور کلی با توجه به نتایج تحقیقات متناقض در مورد رنگ مو و سرطان، FDA دستورالعمل‌های زیر را برای استفاده ایمن صادر می‌کند:

– رنگ مو را فقط به اندازه‌ی زمان توصیه شده، روی سرتان بگذارید.

– هنگام رنگ کردن مو دستکش بپوشید.

– بعد از رنگ‌آمیزی، پوست سر را به خوبی با آب بشویید.

– هرگز محصولات رنگ موی مختلف را با هم مخلوط نکنید.

منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

ماده‌ای سرطان‌زا در مواد آرایشی!

خبر نگران‌کننده‌ای برای افرادی که از کرم‌های ضد جوش حاوی بنزوئیل پروکسید استفاده می‌کنند: محققان ماده‌ای به نام بنزن، که یک ماده سرطان‌زای شناخته شده است، را در بسیاری از این محصولات پیدا کرده‌اند. این موضوع نگران‌کننده است، زیرا بنزوئیل پروکسید یکی از ترکیبات رایج در درمان جوش بوده و محصولات حاوی آن به راحتی در داروخانه‌ها در دسترس افراد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *