در انتخاب ضدآفتاب دقت کنید

در انتخاب ضدآفتاب دقت کنید

دکتر احسانی متخصص پوست در این خصوص گفت: یکی از مشتقات ویتامین A به نام رتینیل پالمیتات است که از خانواده رتینول هاست. که مانند رتینول بی خطر بوده و این نکته جای تعجب ندارد چون رتینیل پالمیتات بر روی پوست تبدیل به رتینول می‌شود.
وی پیرامون مشکلی که رتینل پالمیتات ایجاد می‌کند اظهار داشت: شکلی که وجود دارد این است که این رتینول به حجم سلولی باز می‌گردد، چیزی که در شب‌ها به دنبال آن هستیم اما نمی‌خواهیم در طول روز رخ دهد.
وی گفت: افراد باید برای انتخاب ضدآفتاب مناسب پوست خود، حتماً به پزشک مراجعه کنند تا به عوارض ناشی از آن دچار نشوند.
وی در ادامه توصیه کرد: باید تا حد امکان از تردد حین ساعات اوج آفتاب مثل ساعات 10 تا 4 بعد ازظهر خودداری کرد و برای محافظت از لب‌ها می‌توان از لوازم آرایشی که نقش ضدآفتاب هم دارند استفاده کرد.
وی در پایان گفت: محافظت از چشم‌ها هم نباید فراموش شود و باید دقت کرد تا عینک‌های استاندارد انتخاب شود و بتواند اشعه‌های منفی فرابنفش را به خوبی جذب کنند.
انتخاب نوع ضدآفتاب در فصل زمستان و تابستان، تفاوت چندانی با هم ندارد

 

قبل از انتخاب ضد آفتاب به چه نکاتی باید توجه کرد؟

انتخاب نوع ضدآفتاب در فصل زمستان و تابستان، تفاوت چندانی با هم ندارد؛ ولی در زمینه انتخاب ضدآفتاب مناسب، باید به چند مورد اصلی توجه کرد:
1- در تابستان چون تعریق بیش از زمستان است، استفاده از ضدآفتاب‌ها باید با فاصله زمانی کوتاه‌تری تجدید شود که این زمان هر 2 ساعت یک بار پیشنهاد می‌شود. در زمستان چون هوا خشک‌تر است و تعریق به میزان کم‌تری انجام می‌شود و شست‌وشوی پوست نیز در محیط بیرون به‌دلیل سرمای هوا و پایین بودن تعریق کمتر صورت می‌گیرد، می‌توان با تواتر کمتری ضدآفتاب را استفاده کرد؛ یعنی به‌نظر می‌رسد، هر 3 ساعت یک‌بار کافی باشد؛ البته همان‌طور که گفته شد، اسکی‌بازان باید بسیار محتاط باشند؛ یعنی اولا از ضدآفتاب‌های حاویSPF بالا (50 به بالا) استفاده کنند، ثانیا هر 1 تا 2 ساعت، ضدآفتاب را تجدید کنند؛ چرا که برف و یخ تا 85 درصد UVB را منعکس کرده و خطر آفتاب‌سوختگی در این شرایط بسیار بالا می‌رود.
2- افرادی که پوست خشکی دارند، بهتر است در زمستان از ضدآفتاب‌هایی استفاده کنند که حاوی مرطوب‌کننده نیز باشد و مصرف ضدآفتاب‌های فاقد چربی برای این افراد مناسب نیست؛ این افراد باید از شست‌و‌شوی بیش‌از‌حد پوست پرهیز کنند. البته بیماران مبتلا به جوش صورت (آکنه)، باید در این فصل همچنان از ضدآفتاب‌های فاقد چربی استفاده کنند و درصورت احساس خشکی صورت، می‌توانند از مرطوب‌کننده‌های فاقد چربی کمک بگیرند.
3- معمولا این سوال پیش می‌آید که افرادی که می‌خواهند از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنند، باید اول ضدآفتاب بزنند یا اول کرم مرطوب‌کننده؟ در پاسخ باید گفت، اگر فردی ازضدآفتاب‌های فیزیکال استفاده می‌کند، می‌تواند ابتدا مرطوب‌کننده بزند و سپس از ضدآفتاب استفاده کند؛ اما اگر فرد از ضدآفتاب شیمیایی استفاده می‌کند، ابتدا باید روی پوست تمیز و غیرچرب ضدآفتاب بزند و حداقل 20 دقیقه از کرم دیگری استفاده نکند تا جذب پوست شود و بعد از آن، مرطوب‌کننده بزند.
گردآوری:بخش آرایش و زیبایی بیتوته
منابع:
yjc.ir
alodoctor.ir

همچنین ببینید

“قرمزی صورت ناشی از کورتیزول” چیست و چگونه می‌توان آن را کاهش داد؟

اخیراً، پلتفرم‌های اجتماعی به ویژه تیک تاک، شاهد ترندی به نام “قرمزی صورت ناشی از کورتیزول” بوده‌اند. این پدیده به تورم و پف‌کردگی غیرعادی صورت اطلاق می‌شود که به گفته برخی، ناشی از سطح بالای هورمون استرس، کورتیزول، است. با این حال، ادعای ارتباط مستقیم بین استرس روزانه و تورم شدید صورت، به شدت مورد تردید متخصصان قرار گرفته است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *