خونریزی‌های غیرطبیعی زنانه

خونریزی‌های غیرطبیعی زنانه

اگر یک خونریزی در سن بالای 35 سالگی به وجود بیاید و به درمان هورمونال پاسخ ندهد، حتما احتیاج به بررسی دارد. بررسی معمولا به صورت نمونه‌گیری از مخاط رحم است که به آن کورتاژ تشخیصی اطلاق می‌شود.
دکتر فاطمه قائم مقامی؛ متخصص زنان و زایمان، فوق تخصص سرطان زنان، در مورد خونریزی‌های غیرطبیعی گفت: «خونریزی‌های غیرطبیعی به مواردی گفته می‌شود که یا شدت خونریزی زیاد است و یا خونریزی‌های غیرطبیعی بین دو پریود وجود داشته باشد».
وی افزود: «معمولا خونریزی‌های زیر سن 30 سال احتمالا خونریزی‌های هورمونال است که به علت اختلال عملکرد تخمدان ایجاد می‌شود و به طور معمول در این موارد سونوگرافی حالت غیر طبیعی در رحم نشان نمی‌دهد که معمولا با درمان‌های هورمونال مثل قرص‌های پیشگیری از بارداری یا تجویز هورمون پروژسترون در نیمه دوم سیکل پریود قابل درمان است.
ولی در سنین 30 تا 50 سالگی ممکن است این خونریزی‌های غیرطبیعی علت هورمونال نداشته باشند و احتمالا غیر عادی بودن رحم مثل فیبروم رحمی یا بزرگ شدن گسترده رحم که آدنومیوزیس اطلاق می‌شود، عامل ایجاد کننده خونریزی باشد».
دکتر سیفی در ادامه اظهار داشت: «در این نوع خونریزی‌هایی که به علت غیر طبیعی شدن رحم ایجاد می‌شود، معمولا در سونوگرافی، رحم بزرگ است.
خونریزی‌های هورمونال معمولا در سنین نزدیک یائسگی یعنی 40 تا 50 سالگی بیشتر ایجاد می‌شود و در سونوگرافی حالت غیر طبیعی رحم وجود ندارد و معمولا این خونریزی‌ها هم با درمان‌های هورمونال قابل درمان است.
ولی اگر یک خونریزی در سن بالای 35 سالگی به وجود بیاید و به درمان هورمونال پاسخ ندهد، حتما احتیاج به بررسی دارد. بررسی معمولا به صورت نمونه‌گیری از مخاط رحم است که به آن کورتاژ تشخیصی اطلاق می‌شود.
این کورتاژ تشخیصی می‌تواند در مطب به طور سرپایی انجام بگیرد و یا در بیمارستان زیر بیهوشی انجام شود، چون ممکن است علت درصدی از خونریزی‌های غیرطبیعی، ضایعات پیش‌سرطانی رحم یا خدای نکرده سرطان رحم باشد که معمولا این موارد در سنین نزدیک به 50 سال و یا بالای 50 سالگی دیده می‌شود».
این فوق تخصص سرطان زنان در پایان خطر نشان کرد: «خوشبختانه سرطان رحم، خوش‌خیم‌ترین سرطان دستگاه تناسلی است که با خونریزی‌های غیرطبیعی خود را نشان می‌دهد و اگر در مراحل اولیه با کورتاژ تشخیصی، تشخیص داده شود، با جراحی کاملا قابل درمان است و هیچ تاثیری در بقای عمر بیمار نمی‌گذارد».
منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

LGBT

بیش از ۲۵ درصد از افراد LGBTQ+ به دلیل ترس از تبعیض، از معاینات پزشکی خودداری می‌کنند

بسیاری از افراد LGBTQ+ به دلیل نگرانی از تبعیض یا عدم احساس راحتی در صحبت با پزشک، از مراجعه به مراکز درمانی و انجام چکاپ‌های بهداشتی اجتناب می‌کنند. آمار نگران‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد بیش از ۲۵ درصد از این افراد در سال گذشته هیچ غربالگری سلامتی انجام نداده‌اند. دکتر گاسویک، متخصص محترم در بیمارستان کرایست، بر اهمیت ایجاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *