bariatric-surgery

جراحی چاقی و متابولیک برای کاهش وزن بهتر از داروهای جدید است!

تحقیقات جدید نشان می‌دهد عمل جراحی چاقی و متابولیک در مقایسه با دو نوع داروی جدید برای چاقی و همچنین تغییر سبک زندگی، منجر به کاهش وزن بیشتر و ماندگارتر می‌شود.

بر اساس این مطالعه، افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار می‌گیرند، کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند و این کاهش وزن در مقایسه با داروهای لاغری، در درازمدت هم ماندگارتر است.

محققان در این مطالعه به بررسی تحقیقات قبلی در مورد مزایای روش‌های مختلف برای کاهش وزن پرداخته‌اند.

نتایج نشان می‌دهد که تغییر سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش به طور متوسط منجر به کاهش وزن ۷.۴ درصدی می‌شود. با این حال، افراد اغلب این وزن کم‌شده را طی ۴ سال پس می‌گیرند.

در مقابل، افرادی که تحت درمان با داروهای GLP-1 یا عمل جراحی چاقی قرار می‌گیرند، وزن بیشتری کم می‌کنند و این کاهش وزن برای مدت طولانی‌تری دوام دارد. در این میان، جراحی چاقی بهترین نتیجه را به همراه دارد.

عمل جراحی چاقی یک روش دائمی است در حالی که برای حفظ بیشتر کاهش وزن ناشی از داروهای GLP-1، افراد باید به طور مرتب تزریق هفتگی داشته باشند.

متاسفانه با وجود اثربخشی بالا، جراحی چاقی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مطالعه در یازدهمین روز از ژوئن سال ۲۰۲۴ در انجمن جراحی متابولیک و چاقی آمریکا ارائه شده است. نتایج این تحقیق هنوز در یک ژورنال علمی معتبر منتشر نشده است.

پژوهشگران در این مطالعه به بررسی داروهای لاغری semaglutide (Ozempic, Wegovy) و tirzepatide (Mounjaro, Zepbound) و همچنین جراحی چاقی (بای‌پس معده یا اسلیو گاسترکتومی) پرداخته‌اند.

کاهش وزن با داروهای جدید

پس از ۲۰ هفته تزریق هفتگی داروی semaglutide، افراد به طور متوسط ۱۰.۶ درصد از وزن خود را از دست دادند. این رقم برای داروی tirzepatide بعد از ۳۶ هفته تزریق هفتگی، به طور متوسط ۲۱.۱ درصد کاهش وزن رسید.

افرادی که تزریق دارو را متوقف کردند، حدود نیمی از وزن کم‌شده را طی یک سال پس گرفتند. آنهایی که به تزریق semaglutide ادامه دادند، بعد از ۱۷ تا ۱۸ ماه به ثبات رسیدند و کاهش وزن آن‌ها به ۱۴.۹ درصد رسید. در مورد داروی tirzepatide، این رقم پس از همان دوره زمانی، ۲۲.۵ درصد بود.

کاهش وزن با جراحی چاقی

عمل‌های جراحی چاقی مانند بای‌پس معده و اسلیو گاسترکتومی، یک سال پس از جراحی به طور متوسط منجر به کاهش وزن ۲۹.۵ تا ۳۱.۹ درصدی می‌شود. افراد تا ۱۰ سال پس از جراحی نیز می‌توانند کاهش وزن حدود ۲۵ درصدی را حفظ کنند.

جراحی چاقی تغییرات متابولیکی بلندمدت‌تری را نسبت به داروهای GLP-1 ایجاد می‌کند زیرا این داروها طی یک هفته از بدن خارج می‌شوند.

حتی افرادی که پس از جراحی چاقی مقداری از وزن کم‌شده را پس می‌گیرند، همچنان به دلیل تغییرات متابولیکی، از برخی اثرات محافظتی در برابر دیابت و سایر بیماری‌ها برخوردار هستند.

هیچ‌کدام از این روش‌ها درمان قطعی چاقی نیستند. افراد به دلایل مختلفی از جمله سازگاری متابولیکی با کاهش وزن، ممکن است دوباره وزن اضافه کنند.

منبع: healthline

همچنین ببینید

“قرمزی صورت ناشی از کورتیزول” چیست و چگونه می‌توان آن را کاهش داد؟

اخیراً، پلتفرم‌های اجتماعی به ویژه تیک تاک، شاهد ترندی به نام “قرمزی صورت ناشی از کورتیزول” بوده‌اند. این پدیده به تورم و پف‌کردگی غیرعادی صورت اطلاق می‌شود که به گفته برخی، ناشی از سطح بالای هورمون استرس، کورتیزول، است. با این حال، ادعای ارتباط مستقیم بین استرس روزانه و تورم شدید صورت، به شدت مورد تردید متخصصان قرار گرفته است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *