تکنیک های سلامتی دهان و دندان در سالمندی

تکنیک های سلامتی دهان و دندان در سالمندی

در کهنسالی و پیری رعایت نکات سلامتی و بهداشتی یکی از ضروری ترین و مهمترین کارهاست زیرا قوای بدنی تحلیل و کاهش می باید و باید با رعایت نکات بهداشتی و تکنیک های سلامتی از سلامتی بدن محافظت ویژه ای نمود. استفاده از آب نمک چندین بار در روز و مصرف حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب و مایعات ساده و خودداری از مصرف خودسرانه دارو از راهکارهای برطرف کردن خشکی دهان است. خودداری از استعمال دخانیات و مصرف میوه و سبزیجات بیشتر و در نهایت مشورت با پزشک از دیگر عوامل موثر در برطرف کردن خشکی دهان می‌باشد.
افراد سالمند در معرض خطر بیماری‌های مزمن دهان از جمله عفونت‌های دندانی، پوسیدگی، ‌ناراحتی لثه، ضایعات مخاطی خوش خیم و سرطان‌های دهان هستند. عوارضی همچون خشکی دهان، برفک و بیماری‌های قارچی، ضایعات التهابی مربوط به دندان‌های مصنوعی و شقاق گوشه لب، دهان و خشکی دهان که در پی مصرف داروهای خاص ایجاد می‌شود از اختلالات شایع دهان در سالمندی است.
همراه با افزایش سن، شکل و ساختار دندان‌ها تغییر پیدا کرده، زردشدگی یا تیره‌‌تر شدن دندان‌ها به علت تغییر در ضخامت و ترکیب عاج زیرین اتفاق می‌افتد. سایش‌ها و فرسایش‌های ایجاد شده نیز می‌تواند در تغییر شکل دندان‌ها موثر باشد.
وضعیت اقتصادی نامناسب، فقدان بیمه، ‌زمین‌گیر شدن یا نگهداری سالمند در خانه سالمندان و ناتوانی فیزیکی مانند بیماری‌های مفاصل از موانع برخورداری از بهداشت دهانی خوب می‌باشد.
استفاده از دهان شویه‌های فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی و کاهش اختلالات شایع دهان در سالمندی موثر است. نوشیدن آب، مرطوب نگه داشتن دهان و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک نیز می‌تواند در این زمینه موثر باشد.
منبع:دکتر سلام

همچنین ببینید

The best-age-for-jaw-and-face-surgery

بهترین سن برای جراحی فک و صورت

یک متخصص جراحی فک وصورت گفت: ایده ال ترین سن انجام جراحی فک و صورت را ۱۸ الی ۲۰ سالگی است. به گزارش خبرگزاری مهر، عباس کریمی، در گفت‌وگو با رادیو سلامت، با بیان اینکه اگر ارتودنسی خوب انجام شود، استخوان‌ها را هم جابجا می‌کند، افزود: جراحی باعث صاف شدن فک می‌شود. اول باید دندان‌ها با ارتودنسی ردیف شوند، سپس جراحی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *