418

برای داشتن مغز سالم از گوشی هوشمند خود دوری کنید

418

این روزها گوشی های هوشمند به عضو جدایی ناپذیر زندگی هر فرد تبدیل شده اند و فرصت برقراری ارتباطات، کسب اطلاعات و سرگرمی را فراهم می کنند. با تمام فوایدی که می توان برای این وسایل برشمرد آیا ما از هزینه های شناختی و تأثیری که استفاده مکرر آنها بر مغزمان دارند آگاه هستیم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفقنا زندگی، محققان دانشگاه تگزاس برای پاسخ به این سؤال، مطالعه ای در مورد تأثیر قرار داشتن گوشی هوشمند در نزدیکی فرد بر توانایی او در تمرکز کردن انجام دادند. پژوهش های پیشین به این نتیجه رسیده بودند که اگر فقط یک محرک مرتبط با شخص در کنار او حضور داشته باشد می تواند در بد عمل کردن فرایند های شناختی او اثر بگذارد. حالا محققان می خواستند این فرضیه «فرار مغز» را در مورد گوشی های هوشمند انجام دهند و ببینند آیا صرف بودن در حضور این وسایل بدون استفاده کردن از آنها ممکن است مصرف کننده را در کامل کردن وظایف شناختی اش ناتوان سازد.

آنها با آزمایش روی 800 دارنده گوشی هوشمند از کاربران خواستند تا در دو آزمایشی که برای سنجش توانایی آنها در تکمیل تکالیف شناختی به هنگام بلا استفاده بودن گوشی هایشان شرکت کنند. در هیچ یک از این آزمایش ها شرکت کنندگان مجبور نبودند که گوشی های خود را در حالت بی صدا (سایلنت) قرار دهند و سپس به صورت تصادفی برای یکی از این سناریوها انتخاب می شدند:

– برجستگی بالا، حالت «میز» که در آن تلفن خود را در دسترس و قابل رؤیت نزد خود نگه می داشتند

– برجستگی متوسط، حالت «جیب/ کیف» که گوشی نزدیکشان بود اما دور از چشم بود

– برجستگی پایین، حالت «اتاق دیگر» که آن وسیله در اتاق جدا و دیگری قرار داشت

در هر کدام از این شرایط از شرکت کنندگان خواسته شد تا مجموعه ای از آزمون های رایانه ای را انجام دهند تا توانایی تمرکز کردنشان مورد سنجش قرار گیرد و ظرفیت شناختی آنها در دو بعد ظرفیت در دسترس حافظه فعال و هوش سیال ارزیابی شد.

آزمایش ها آشکار کرد که صرف حضور یک تلفن همراه هوشمند می تواند در هر دو این سطوح، ظرفیت شناختی کاربر را تحت تأثیر قرار دهد. شرکت کنندگانی که تلفنشان در اتاق دیگری قرار داشت بسیار بیشتر از کسانی که تلفنشان روی میز بود و کمی بهتر از آنهایی که تلفنشان در جیب یا کیفشان بود عمل می کردند. در واقع حتی وقتی که افراد می توانند توجه خود را حفظ کنند و از وسوسه چک کردن تلفنشان اجتناب کنند نیز حضور این وسایل بر قدرت مغزشان اثر می گذارد. به عبارت دیگر یک روند خطی وجود دارد که می گوید همان قدر که تلفن همراه بیشتر توجه برانگیز باشد توانایی عملکرد مغز کاربر هم کمتر می شود.

بنابراین ذهن هشیار شما درحال فکر کردن به گوشی همراهتان نیست اما فرایند ملزم کردن خودتان به فکر نکردن در مورد چیزی بخشی از منابع شناختی محدود شما را استفاده می کند.

منبع:سلامت نیوز

همچنین ببینید

داستان سکته مغزی جوانی که زندگی‌اش را تغییر داد

کریستا فیگاری، یک صبح بیدار شد و متوجه شد که نمی‌تواند سمت چپ بدنش را حرکت دهد. او دچار سکته مغزی شده بود. این نوع سکته که “سکته مغزی هنگام بیداری” نامیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که علائم سکته مغزی بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب ظاهر شوند. فیگاری به سرعت به بیمارستان منتقل شد و تحت درمان قرار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *