ازدواج در سالمندی خوب است چون

ازدواج سالمندان را نکوهش نکنید

سالمندی دورانی است که می تواند از بهترین ها برخوردار باشد اما این دوران برای برخی از آنها که به هر دلیلی همراه و شریک زندگی خود را از دست داده اند، دورانی توام با تنهایی و حس غمگینی است. گاه برخی از این عزیزان برای پایان دادن به مشکلات زندگی در تنهایی، تصمیم به ازدواج و یافتن شریک مناسب می گیرند اما متاسفانه پذیرش ازدواج سالمندان در جامعه و از سوی فرزندان و اطرافیان با سختی هایی روبرو ست. ازدواج در دوران سالمندی «سر پیری و معرکه گیری» نیست بلکه ازدواج در دوران سالمندی سبب دور کردن سالمندان از تنهایی و موجب نشاط و پویایی، کاهش افسردگی، انزوا و گوشه گیری آنها می شود.

فواید ازدواج در سالمندی

ازدواج در سالمندی فوایدی دارد و امر نکوهیده و غیر قابل پذیرشی نیست. در ادامه با فواید ازدواج در دوره سالمندی آشنا شوید:

ازدواج سالمندان از روی هوس نیست

ازدواج نیازی غریزی و فطری است و یکی از اصلی ترین عوامل انگیزشی برای ازدواج در سنین جوانی، نیاز مفرط و غریزه قدرتمند جنسی است اما ازدواج سالمندان از روی هوا و هوس نیست بلکه سالمند با نگاهی دیگر به ازدواج به دنبال شخصی برای همدلی، همفکری و همبستگی است. نیاز داشتن به یک همراه و همدل در غم ها و شادی ها مهم ترین عامل برای ازدواج سالمندان است.

ازدواج سالمندان سبب تقویت روحیه آنها می شود

داشتن همسر در سالمندی سبب تقویت روحیه در افراد کهنسال می شود زیرا یک همدل و همراه نیازهای روحی او مانند دوست داشته شدن، همدلی، حمایت و احساس نیاز به صمیمیت را برطرف می کند .

در شرایط اضطرار می توانند به داد یکدیگر برسند

درست است که در ازدواج سالمندان زوجین سالمند هستند و هر دو نیاز به مراقبت از خود دارند اما در این ازدواج هر دو نفر در شرایط اضطرار می توانند به داد یکدیگر برسند و حضور آنها در کنار هم باعث پرشدن خلاء عاطفی و افزایش روحیه و انگیزه می شود.

زندگی پر نشاطی را در سالمندی تجربه می کنند

اکثر سالمندان روزهای خود را در تنهایی سپری می کنند و پیری و کهن سالی برایشان به کابوسی تکراری و اجباری بدل می شود. آنها با ازدواج می توانند زندگی سالم و پرنشاطی را برای خود رقم بزنند و یار و همدم پیدا کنند.

ازدواج در میان سالمندان جوانان را ترغیب به ازدواج می کند

ترویج ازدواج در میان سالمندان تنها به گسترش، تعمیق و حتی اصلاح و ارتقای ازدواج جوانان نیز کمک می کند، زیرا جوانان وقتی بزرگسالان را می بینند که در مقابله با مشکل تنهایی، ازدواج می کنند، به ازدواج ترغیب می شوند.

ازدواج های سالمندی که مبنای اصلی آن چیزی جز جاذبه جنسی است می تواند توجه به وجود جنبه های دیگر و احساس نیاز به آن جنبه ها را در انسان ها برانگیزد و جوانان نیز بیاموزند که می توانند در زندگی دونفره و زناشویی به ابعاد متفاوتی از انسانیت انسان توجه و به آن تاکید کرد و حتی بنای بنیان خانواده را بر آن ها استوار کرد.

ازدواج در سالمندان موجب طولانی شدن عمر آنها میشود

در تحقیقات زیادی ثابت شده است ازدواج سالمندی، استرس های آن ها را کمتر می کند و سالمندانی که در این دوره از زندگی شان ازدواج کرده اند، عمر طولانی تری دارند.»

ازدواج در سالمندان موجب کاهش بیماری ها خواهد شد

هر فرد، در هر سنی، نیازمند مورد توجه بودن و محبت است، این درحالی ست که افرادی که تنها زندگی می کنند به دلیل عدم ارضای نیازهای عاطفی سیستم بدنیشان تعضیف می شود و رفته رفته موجب درماندگی و بیماری آن ها خواهدشد و اینجاست که نقش یک همدم جلوه بیشتری پیدا می کند.

ازدواج در سالمندان بر غذا خوردن نیز اثرگذار است

تنهایی یا احساس تنهایی اثرات بسیار عمیقی بر جای می گذارد و حتی بر میزان خوردن غذا و متابولیسم و تغییرات بیولوژیکی نیز موثر است. احساس تنهایی حتی میزان مصرف داروهای آرامبخش و مسکن را در سالمندان افزایش می دهد.

فرزندان شرایط ازدواج را برای سالمندان خود فراهم کنند

مهم ترین ویژگی دوره سالمندی، تنهایی و احساس تنهایی است. مرد یا زنی که در چرخه زندگی، خانه خود را تنها آشیانه ای خالی می بیند، به ازدواج نیاز دارد پس فرزندان باید شرایط ازدواج را فراهم و آن ها را برای یک ازدواج موفق تشویق کنند . فرزندان نباید سالمندان را به علت تجدید فراش نکوهش کنند و با ازدواج آنها مخالفت کنند.

برخی از فرزندان با استخدام پرستار می پندارند توانسته اند تمام مشکلات پدر و مادر سالمند خود را برطرف کنند در حالی که تنهایی و مشکلات سالمند با استخدام پرستار اتمام نمی یابد و او نیاز به یک همدم و همراه دارد.

یکی از مسائل مهم در ازدواج سالمندان این است که فرزندان یکی از زوج ها فکر می کنند که فرد جدیدی که وارد خانواده شده جای پدر یا مادر آن ها را گرفته، در حالی که پدر یا مادر آنان به علت ورود این فرد آن ها را ترک و یا فوت نکرده است و این تنها یک توهم ارتجاعی، ثبات کور و یک تابوی ضد انسانی است.

ازدواج سالمندی، سبب کاهش استرس ها و نگرانی های فرزندان شده و سبب تقویت روحیه در خود سالمند می شود پس این ازدواج همواره مفید است و حتی را هزینه های نگهداری را نیز کاهش می دهد و از فشارهای روانی و فیزیکی فرزندان، که برای مدام سر زدن به آن ها وارد می آید، کم می کند.

 

منبع:نمناک

همچنین ببینید

Alzheimer-and-exercise

تاثیر شگفت انگیز ورزش بر مغز | کاهش خطر آلزایمر و بهبود حافظه

ورزش آلزایمر را درمان نمی کند اما تحقیقات نشان می دهد که ورزش منظم می تواند به کند شدن پیشرفت بیماری و در نتیجه داشتن زندگی با کیفیت بهتر کمک کند. علاوه بر تاخیر در پیشرفت، برخی مطالعات حاکی از آن است که ورزش حتی ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش دهد. ورزش های هوازی مانند پیاده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *