1211Its-treatment-of-breast-cancer-and-damage-to-blood-vessels

ارتباط داروهای سرطان سینه و آسیب به عروق خونی

ارتباط داروهای سرطان سینه و آسیب به عروق خونی

1211Its-treatment-of-breast-cancer-and-damage-to-blood-vessels

زنان مبتلا به سرطان سینه که از داروی موسوم به بازدارنده آروماتاز استفاده می کنند ممکن است در آنان علائم اولیه آسیب به عروق خونی مشاهده شود که می تواند منجر به بیماری قلبی شود.
محققان دریافتند در مقایسه با زنان سالم همسن و سال زنان مصرف کننده آروماتاز، احتمال بروز علائم «بدکاری غشای درون رگ ها و قلب» در زنان مبتلا به سرطان سینه بیشتر بود. بدکاری غشای درون رگ ها و قلب به مشکل نحوه واکنش پوشش درونی عروق خونی به جریان خون اطلاق می شود.
یافته های این مطالعه مبتنی بر بررسی ۳۶ زنی بود که دارو برای آنها تجویز شده بود.
همچنین این مطالعه ارتباط بین داروهای بازدارنده آروماتاز را با افزایش ریسک فشارخون بالا، کلسترول بالا و بیماری قلبی نشان می دهد.
بازدارنده های آروماتاز شامل داروهای Aromasin (exemestane)، Arimidex (Anastrozole) و Femara (letrozole) هستند. این داروها با کاهش سطح استروژن در زنان عمل می کنند غالبا برای زنان یائسه با علائم اولیه سرطان سینه که گیرنده مثبت هورمون است تجویز می شود.
اکثر سرطان سینه نسبت به گیرنده های هورمون مثبت هستند، یعنی از استروژن یا پروژسترون برای تامین سوخت رشد استفاده می کنند.
مطالعات نشان می دهد برای زنانی که در مرحله اولیه بیماری هستند، بازدارنده های آروماتاز می تواند به بازگشت سرطان سینه کمک کند و ریسک مرگ ناشی از بیماری را کاهش دهد.
دکتر آن بلز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا، در این باره می گوید: «ما نمی گوییم که زنان نباید از این داروها استفاده کنند.»
وی در ادامه می افزاید: «بازدارنده های آروماتاز با توقف توانایی بدن در تبدیل سایر هورمون ها به استروژن عمل می کنند. این تاثیر در زمان پیشگیری از عود مجدد سرطان سینه موثر است. اما در حالت تئوری، می تواند برای سلامت قلب و عروق مضر باشد چراکه استروژن هورمونی موثر در مقابله با بیماری قلبی است.»
منبع:خبر گزاری مهر

همچنین ببینید

LGBT

بیش از ۲۵ درصد از افراد LGBTQ+ به دلیل ترس از تبعیض، از معاینات پزشکی خودداری می‌کنند

بسیاری از افراد LGBTQ+ به دلیل نگرانی از تبعیض یا عدم احساس راحتی در صحبت با پزشک، از مراجعه به مراکز درمانی و انجام چکاپ‌های بهداشتی اجتناب می‌کنند. آمار نگران‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد بیش از ۲۵ درصد از این افراد در سال گذشته هیچ غربالگری سلامتی انجام نداده‌اند. دکتر گاسویک، متخصص محترم در بیمارستان کرایست، بر اهمیت ایجاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *