ارتباط اختلالات روانی و ریسک بروز سکته
تحقیق جدید نشان می دهد بستری شدن در بیمارستان به دلیل اختلالات روانپزشکی ممکن است با ریسک بالای سکته در هفته ها و ماه های بعد مرتبط باشد.
به گفته محققان افرادی که به دلایل مشکلات جدی سلامت روان نظیر افسردگی، اضطراب، و اختلال استرس پس از سانحه تحت مراقبت های پزشکی در بیمارستان قرار می گیرند سه برابر بیشتر در معرض سکته قرار دارند.
محققان عنوان می کنند این ریسک بعد از ۳۰ روز کاهش می یابد اما حداقل یک سال بعد از ویزیت شدن یا بستری شدن در بیمارستان، این خطر تا دو برابر بالا خواهد بود.
یونس زوفلات، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کلمبیا نیویورک، در این باره می گوید: «ما تا حدودی می دانستیم که افراد دچار سکته در معرض افزایش ریسک ابتلا به برخی انواع بیماری های روانی نظیر افسردگی یا جنون بعد از سکته قرار دارند.»
وی در ادامه می افزاید: «آنچه که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته شده این است که آیا برخی انواع بیماری روانپزشکی موجب افزایش ریسک سکته می شود.»
به گفته زوفلات، «ما دریافتیم اگر فرد به دلیل برخی مشکلات روانی در بیمارستان بستری شود، ریسک سکته در او افزایش می یابد و عمدتاً اوج افزایش این ریسک تا ۲ هفته بعد از بستری شدن است.»
محققان هنوز دلیل این مسئله را نیافته اند، اما حدس آنان این است که احتمالا بیماری جدی روانی موجب بروز واکنش استرس موسوم به «مبارزه یا پرواز» در بدن می شود. این واکنش ممکن است موجب افزایش فشارخون شده و فشار خون نیز علت اصلی سکته است.
منبع:خبر گزاری مهر