گرفتگی‌ عروق کرونرشایع ترین بیماری قلبی

گرفتگی‌ عروق کرونرشایع ترین بیماری قلبی

رئیس انجمن جراحان قلب ایران گفت: گرفتگی عروق کرونر (رگ‌های تغذیه کننده قلب) از شایع ترین بیماری‌های قلبی در ایران است که علاوه بر افراد میانسال، جوانان را نیز درگیر کرده است.
انجمن جراحان قلب ایران، ‎دکتر محمد علی یوسف‌نیا اظهار کرد: گرفتگی عروق کرونر در تمام کشورها در افراد بالای 70 سال دیده می‌شود اما در ایران ابتلای افراد جوان به این بیماری بیش از متوسط جهانی است.
‎این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره عوامل خطر بروز این بیماری افزود: استرس، چاقی، دیابت، افزایش قندخون، کاهش تحرک، سبک زندگی غلط و پیروی از الگوی غذایی ناسالم از مهمترین عوامل ابتلای افراد به گرفتگی عروق کرونر است.
یوسف نیا درباره تاثیر دیابت در ابتلا به گرفتگی عروق کرونر، گفت: هر بیمار دیابتی، مبتلا به گرفتگی عروق کرونر نمی‌شود اما مبتلایان به دیابت باید تحت نظر پزشک متخصص دیابت باشند زیرا این بیماری یکی از عوامل ابتلا به گرفتگی عروق کرونر است.
‎دبیر برد هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره علائم ابتلا به گرفتگی عروق کرونر اظهار کرد: در برخی مواقع این بیماری می‌تواند بدون علامت باشد اما گاهی با علائمی نظیر افزایش فشار خون، درد قفسه سینه و تنگی نفس بروز می‌یابد.
‎یوسف‌نیا یادآور شد: در گذشته بسیاری از مبتلایان به گرفتگی عروق کرونر جان خود را از دست می‌دادند اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی این آمار به صورت چشم‌گیری کاهش یافته است.
‎رئیس انجمن جراحان قلب ایران در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری پنجمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران خبر داد و گفت: این کنگره 3 تا 6 اسفندماه در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.
‎وی افزود: در این کنگره که با همکاری مشترک انجمن جراحان قلب ایران، انجمن قلب ایران و انجمن بیهوشی قلب برگزار می‌شود، جدیدترین مباحث علمی، دستاوردهای دارویی و درمانی مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.
منبع:ایرنا

همچنین ببینید

Bacterial-infection

عفونت نادر باکتریایی که می تواند باعث مننژیت کشنده شود

Bakterien های نایسریا مننژیتیدیس عامل بیماری جدی و نادری به نام مننگوکوکسی حمله‌ای هستند. این بیماری در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) با انتشار اطلاعیه‌ای، افزایش موارد ابتلا به این بیماری را مرتبط با سویه خاصی از باکتری به نام ST-1466 اعلام کرد. این سویه به طور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *