290

ضرروت مصرف بادام در افراد دیابتی

290

دیابت یک بیماری مهم است که جمعیت جهان امروز را تهدید می‌کند. در این بیماری، میزان قند خون بدن بالا می‌رود زیرا انسولین نمی‌تواند آن را به انرژی تجزیه کند. چیزی که این مریضی را مرگبارتر می‌کند این است که در تمام طول عمر با شماست و بیماران را در برابر سایر اختلالات آسیب‌پذیر می‌کند که بیماری‌های قلبی-عروقی به عنوان موضوع این مطلب مطرح است. البته هم‌اکنون همه می‌دانیم که پیش‌گیری بهتر از درمان است و به همین دلیل دیابتی‌ها باید مراقب مصرف غذاها و گرایش به سمت غذاهای سالم‌تر باشند تا بتوانند قلبشان را سالم نگه داشته و قند خونشان را نیز به صورت همزمان ملاحظه نمایند.

این عادت هر روز صبح خیلی از ماهاست که یک مشت بادام را که از شب قبل در آب خیس شده بخوریم. والدین ما این کار را می‌کردند که آن‌ها نیز از والدینشان یاد گرفته بودند. این تقریباً به صورت یک رسم مطرح شده که سال‌های سال در شبه‌قاره‌ی هند مورد استفاده قرار می‌گیرد. و البته نتایج خوبی هم در پی دارد. بر اساس رسوم آیورودا، بادام خیس‌‎شده حاوی مواد مغذی زیادی می‌باشد که برای سلامتی‌ مان مفید هستند. آن‌ها منبعی غنی از پروتئین، ویتامین E و منگنز هستند که همگی در راستای داشتن قلبی سالم، تقویت استخوان‌ها، کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون مفید هستند. متخصصین حوزه‌ی سلامت همچنین پیشنهاد کرده‌اند که تعداد کمی بادام را بین وعده‌های غذایی بجوید تا بر گرسنگی‌تان غلبه نمایید. این گزینه برای صرف میان‌وعده عالی است و بر خلاف بسیاری از میان‌وعده‌ها سرشار از مزیت می‌باشد. البته باید مصرف روزانه‌ی بادام خیس‌شده را به ۸ الی ۱۰ مورد محدود کنید، زیرا دارای چربی‌های اشباع‌نشده‌ی زیادی هستند.

بادام و سلامتی قلب

بر اساس مطالعه‌ای که در ژورنال Metabolic Syndrome and Related Disorders به چاپ رسیده، مصرف روزانه‌ی بادام می‌تواند کاهش بیماری‌های قلبی-عروقی را برای بیماران دارای دیابت نوع ۲ داشته باشد و سلامت عمومی‌شان را ارتقا دهد. زیرا بادام بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب شده و می‌تواند کنترل گلایسمی را بهبود بخشیده و از عوامل خطرساز قلبی-عروقی جلوگیری نماید.

هند به عنوان مرکز دیابت دنیا شناخته می‌شود، به گونه‌ای که نرخ شیوع کنونی، آن را تبدیل یه یک اپیدمی کرده است. محققان دلیل شیوع زودهنگام و بیش‌تر دیابت نوع ۲ در این کشور را «فنوتیپ جنوب آسیا» می‌دانند و می‌گویند که ویژگی‌های ذاتی باعث می‌شود که هندی‌ها آسیب‌پذیری بیشتری در مقابل با دیابت نوع ۲ و مقاومت انسولین داشته باشند. مزایای بادام توسط همگان شناخته‌شده است، اما بنا به گفته‌های دکتر سیما گولاتی، محقق ارشد این مطالعه، برای اولین بار به بررسی مزایای سلامتی گنجاندن بادام در رژیم غذایی مردمان جنوب آسیا و ارتباط آن با دیابت نوع ۲ پرداخته شده است.

محققین، این تحقیق را با به‌کارگیری ۵۰ بزرگسال در دهلی انجام دادند که سنینی مابین ۲۵ تا ۷۰ سال داشته و همگی دارای دیابت نوع ۲ و میزان کلسترول بالا بودند. پس از تحلیل، کاهش عظیمی در تعداد عوامل خطرساز مربوط به دیابت نوع ۲، ازجمله دور کمر، نسبت دور کمر به قد، میزان کلسترول، میزان تری‌گلیسیرید، کلسترول LDL، HbA1c (معیاری برای تنظیم قند خون در طولانی‌مدت) و پروتئین واکنشی C (نوعی نشان‌گر التهاب در بدن) مشاهده گردید.

مطالعه‌ی تحقیقاتی

دکتر آنوپ میسرا به عنوان یکی از همکاران تحقیق می‌گوید: «بادام به عنوان یک میان‌وعده‌ی سنتی و مرسوم در هند محسوب می‌شود. برای اولین بار توانستیم از نظر علمی مزایای کامل آن را برای بیماران دیابتی اثبات کنیم. حال می‌توانیم با اطمینان به تمامی بیماران توصیه کنیم که آن را به عنوان یک میان‌وعده‌ی سالم مصرف نمایند».

در طول یک دوره‌ی سه هفته‌ای، شرکت‌کنندگان یک رژیم استاندارد را در انطباق با راهنماهای رژیمی جنوب آسیا مصرف کردند که از تناسب لازم برای بیماری دیابت نیز برخوردار بود. در این دوره، از شرکت‌کنندگان خواسته شد که حداقل ۵ روز از هفته به مدت ۴۵ دقیقه پیاده‌روی کنند تا فعالیت فیزیکی‌شان را به حالت استاندارد درآورده و همان میزان از فعالیت را در طول مدت‌زمان مطالعه نگه دارند. ۵۰ شرکت‌کننده این مطالعه را به پایان رساندند که توسط هیئت بادام کالیفرنیا در همکاری با DFI انجام گرفت.

در طول این دوره، از شرکت‌کنندگان خواسته شد که ۲۰ درصد از مصرف کالری‌شان را به بادام خام و غنی (بادام سفیدنکرده با پوسته‌ی قهوه‌ای) اختصاص دهند. بادام، جایگزین چربی (نظیر روغن پخت‌وپز و کره) و برخی از کربوهیدرات‌ها گردید و این عمل به مدت ۶ ماه ادامه پیدا کرد.

منبع : مجله سلام

همچنین ببینید

Bacterial-infection

عفونت نادر باکتریایی که می تواند باعث مننژیت کشنده شود

Bakterien های نایسریا مننژیتیدیس عامل بیماری جدی و نادری به نام مننگوکوکسی حمله‌ای هستند. این بیماری در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته و باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) با انتشار اطلاعیه‌ای، افزایش موارد ابتلا به این بیماری را مرتبط با سویه خاصی از باکتری به نام ST-1466 اعلام کرد. این سویه به طور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *