برای تقویت حافظه صبح ها بدوید

برای تقویت حافظه صبح ها بدوید

دانشمندان می گویند دویدن صبحگاهی شما را تا پایان روز سرحال و پر انرژی نگه می دارد و این به دلیل هشیار شدن مغز برای تصمیم گیری و برنامه ریزی خوب و بهینه است.
بخشی از مغز که مسئول برنامه ریزی و تصمیم گیری است با دویدن فعال می شود. در گذشته اثبات شده بود که نواختن یک ساز موسیقی هم می تواند غشای پیشانی مغز را فعال کند اما این اولین بار است که این فعالسازی با دویدن نیز ارتباط دارد. همچنین دویدن می تواند به بهبود حافظه، قدرت توجه و هشیار ماندن حس ها کمک کند.
محققان دانشگاه آریزونا با مطالعه 11 دونده مرد 18 و 25 ساله و 11 مرد جوان دیگر که به گفته خودشان در سال گذشته هیچ فعالیت بدنی نداشتند به این نتایج رسید‌ند. تمرکز این تحقیق روی مردان به این دلیل است که مطالعه زنان به دلیل اثرهای ناشی از چرخه قاعدگی بر ذهن و بدن آنها دشوار است.
انجام آزمایش و مشاهداتی در مورد میزان فعالیت بدنی این مردان و تناسب هوازی آنها و نیز نتایج اسکن ام آر ای و سطح فعالیت مغز آنها نشان داد که با دویدن صبحگاهی آن نواحی از مغز که نیازمند سطح بالای تفکر است فعال‌تر شده است؛ اما همین ارتباط در مورد مردان منفعل تحقیق به دست نیامد. درواقع افزایش ارتباط میان مناطق مختلف مغز به تقویت حافظه و توانایی انجام چند کار هم‌زمان کمک می کند و نکته جالب این است که بخش هایی از مغز این دوندگان که به کمبود تمرکز و گردش افکار مرتبط است با کاهش فعالیت مواجه شد.
بااینکه این مطالعه نمی تواند با قطعیت ثابت کند که دویدن علت تفاوت های موجود در تفکر این مردان است و همچنین مشخص نیست که آیا تنها دویدن این اثرها را دارد یا ورزش هایی مثل دوچرخه سواری و شنا هم می تواند چنین باشد اما به گفته سرپرست این پژوهش، دویدن به هیچ وجه یک فعالیت ساده و پیش پا افتاده نیست و نیازمند مهارت های پیچیده و توانایی برای برنامه ریزی، نظارت و پاسخ به محیط و واکاوی خاطرات گذشته است که همه این‌ها با دویدن به دست می آید.
منبع: دیلی میل

 

همچنین ببینید

fat

سونامی افراد چاق در جهان

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که در ۳۰ سال گذشته، الگوی چاقی و کمبود وزن در جهان به طور چشمگیری تغییر کرده است. در حالی که کمبود وزن در حال کاهش است، چاقی با سرعت نگران کننده‌ای در حال افزایش است. تحقیقات انجام شده روی بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان نشان می‌دهد که امروزه بیش از ۱ میلیارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *