916

اینترنت و فضای مجازی ، ذهن سالمندان را جوان نگه می دارد

916

سالمندان با رایانه جوان می شوند

افزایش سن ، مرگ همسر ، دوری از فرزندان ، ناتوانی در انجام فعالیت های گوناگون ، خانه نشینی و تنهایی ، تمام اینها کافی است تا یک فرد سالمند دچار افسردگی گردد ، از جامعه دور شود ، و احساس ناتوانی و پیری کند اما آیا راهی هست تا او دوباره احساس جوانی کند و بتواند به شکلی پویا با دیگران ارتباط برقرار کند و همزمان با پر کردن اوقات ذهن خود را از فراموشی و آلزایمر دور نگه دارد ؟ شاید جواب این سوال اینترنت و دنیای مجازی وب باشد .
بسیاری از مردم بر این باورند که استفاده از رایانه و اینترنت تنها مختص به افراد جوان است. اما نتایج یک نظرسنجی در امریکا نشان می دهد که افراد مسن نیز تکنولوژی رایانه را برای زندگی روزمره خود ضروری می دانند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان فاقد مرز ، بر اساس این نظرسنجی که در کشور انگلیس انجام شد بیش از ۵۰ درصد افراد بالای ۵۵ سال که به سیر در اینترنت می پردازند معتقدند که استفاده از رایانه، جنبه های تازه ای از زندگی را برای آنها نمایان کرده است.
همچنین ۲۲درصد از این افراد تنها با هدف انجام بازیهای کامپیوتری وارد اینترنت می شوند. با آن که شرکت های تولیدکننده تجهیزات کامپیوتری معتقدند که استفاده از رایانه در میان سالمندان در حال گسترش است اما هنوز هم بسیاری از مردم جامعه تکنولوژی رایانه را مختص به نسل جوان می دانند.
از مجموع افراد بالای ۵۵ سال که در این نظرسنجی شرکت کردند، تنها ۳۵ درصد تجربه سیر در اینترنت را داشتند. البته در این میان افراد میانسال که از لحاظ اقتصادی شرایط مطلوبی ندارند، کمتر به اینترنت دسترسی پیدا می کنند.
به گزارش آکاایران: بسیاری از افراد سالمند در سراسر جهان معتقدند که شرکت های کامپیوتری به نیاز این افراد توجهی نمی کنند و اطلاع رسانی قابل فهم در مورد تکنولوژی رایانه برای آنها صورت نمی گیرد.
به همین دلیل تنها یک پنجم افراد میانسال پیگیر جدیدترین اخبار مربوط به تکنولوژی هستند.
البته نظرسنجی های شرکت های کامپیوتری حاکی از آن است، رایانه در زمینه سلامت و درمان افراد سالمند نقش تعیین کننده ای دارد. بیش از دو سوم افرادی که در این نظرسنجی ها شرکت کرده اند معتقدند استفاده از تکنولوژی تأثیر مثبتی در زندگی آنها داشته است.
یک پیرزن ۶۸ ساله در این زمینه می گوید: پس از این که شوهرم فوت کرد، فرزندانم برایم یک رایانه خریداری کردند که این رایانه متصل به اینترنت بود. در واقع به دلیل کار با رایانه هرگز احساس تنهایی نمی کنم. چون با اعضای خانواده ام در سراسر جهان ارتباط برقرار می کنم. همچنین از طریق اینترنت دوستان دوران مدرسه ام را که ۳۰ سال از آنها بی خبر بودم پیدا کردم.
جالب این که ۵۰ درصد از افراد بالای ۵۰ سال در بیشتر نظرسنجی ها اعلام کرده اند، زندگی فاقد رایانه و اینترنت برای آنان طاقت فرسا خواهد بود.
همچنین ظهور خطوط پرسرعت اینترنت باعث شده تا افراد سالمند بسیار سریع تر در اینترنت به سیر بپردازند و در مدت زمان کوتاهی فیلم، موسیقی و بازیهای کامپیوتری را دانلود نمایند.
در گذشته افراد سالخورده در اوقات بیکاری خود به تماشای تلویزیون می پرداختند اما هم اکنون ۴۰ درصد افرادی که از خطوط اینترنت پرسرعت برخوردارند به جای تماشای تلویزیون، به کار با اینترنت می پردازند.
یک کارشناس حوزه وب می گوید: افراد سالمند از طریق اینترنت اطلاعات ارزشمندی در مورد موضوعات پزشکی و خدمات مختلف اجتماعی پیدا می کنند و ارتباط خوبی با دوستان و سایر اعضای خانواده برقرار می نمایند. با این حال برای کوتاه کردن فاصله دیجیتال میان افراد سالمند و نسل جوان باید آنها را آموزش داد و اطلاعات را با زبان ساده تر برایشان عرضه کرد.
منبع:آکاایران

همچنین ببینید

Alzheimer-and-exercise

تاثیر شگفت انگیز ورزش بر مغز | کاهش خطر آلزایمر و بهبود حافظه

ورزش آلزایمر را درمان نمی کند اما تحقیقات نشان می دهد که ورزش منظم می تواند به کند شدن پیشرفت بیماری و در نتیجه داشتن زندگی با کیفیت بهتر کمک کند. علاوه بر تاخیر در پیشرفت، برخی مطالعات حاکی از آن است که ورزش حتی ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش دهد. ورزش های هوازی مانند پیاده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *