امکان حذف بیماری از روی DNA

امکان حذف بیماری از روی DNA

 

DNA حاوی تمامی اطلاعات مربوط به سلامت و احتمال ابتلا به برخی بیماری ها بوده و تمامی ویژگی ها، خصوصیات، مهارت ها و آسیب پذیری های ما بر روی آن حک شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، آزمایش ژنتیک می تواند نشان دهد که شما دارای چه ژن های احتمالی مرتبط با ابتلا به برخی بیماری ها هستید. در برخی موارد این آگاهی می تواند به شما در مورد تصمیم گیری در مورد پیشگیری از آن بیماری کمک کند. اما برخی از بیماری ها نظیر هانتینگتون، پارکینسون یا آلزایمر قابل پیشگیری نیستند.
در حال حاضر دانشمندان موفق شده اند با استفاده از تکنیک جدید ویرایش ژن موسوم به CRISPR، DNA حیوانات و گیاهان یا حتی سلول های انسانی را در محیط کشت لابراتوار بازنویسی نمایند.
تقریبا هر سلول موجود در بدن دارای یک ژنوم است. ژنوم مجموعه کاملی از DNA است که شما را منحصربه فرد می کند. برای ویرایش DNA، دانشمندان از فرآیندی که در باکتری E.coli مشاهده کردند استفاده نمودند.
باکتری E.coli دارای یک سیستم ایمنی است که قادر به نابودی ویروس های است که سعی دارند به آن حمله کنند. CRISPR به توالی DNAهای موجود در ژنوم باکتری اشاره دارد که به تشخیص ویروس های تهدیدکننده کمک می کند.
زمانیکه سیستم ایمنی شروع بکار کند، باکتری ها DNA ویروس مهاجم را از وسط قطع می کنند. حال دانشمندان از همین فرآیند برای قطع بخش های از DNA در سلول های گیاه، حیوان و انسان استفاده می کنند تا بخش های که می توانند موجب بیماری یا سایر مشکلات شوند را ویرایش کنند.
بعد از قطع DNA، سلول ها تشخیص می دهند که DNA شان آسیب دیده و شروع به ترمیم آن می کنند. سپس دانشمندان می توانند از این مکانیسم ترمیم DNA استفاده کرده و تغییراتی را که می خواهند در آن ژنوم ایجاد نمایند.
اخیرا محققان با این روش توانستند نوعی اختلال نادر کبدی را در موش ها از طریق ویرایش ژن جهش یافته ای که موجب بیماری می شود درمان کنند..
منبع:خبرگزاری مهر

همچنین ببینید

آیا سالمندان با بالا رفتن سن زودتر از خواب بیدار می‌شوند؟

یک تصور کلیشه‌ای وجود دارد که می‌گوید نوجوانان تا لنگ ظهر می‌خوابند، اما افراد مسن‌تر صبح زود از خواب بیدار می‌شوند. به نظر می‌رسد در این کلیشه، حقیقتی وجود دارد که در واقع بخشی از روند طبیعی پیر شدن است. متخصصان توصیه می‌کنند که افراد هفت ساعت یا بیشتر در طول شب بخوابند. آنها همچنین می‌گویند ساعت معینی به خواب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *