1224Protein-in-the-blood

ارتباط پروتئینی در خون با آسیب قلبی و مغزی

ارتباط پروتئینی در خون با آسیب قلبی و مغزی

1224Protein-in-the-blood

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد سطح پروتئین در خون ممکن است با بیماری قلبی و مراحل اولیه آسیب‌دیدگی مغزی مرتبط باشد.
 بیماری قلبی و مغزی فشار مضاعفی را بر جامعه وارد می‌کنند و افزایش موارد ابتلا به این بیماری‌ها به طور چشمگیری به دلیل رشد سریع سن جمعیت بوده است.
نتایج بررسی جدید حاکی از آن است که وجود یک ترکیب یا نشانگر در خون، شاخص بیماری قلبی و مغزی همچون سکته مغزی و زوال عقلی است که می‌تواند روند درمان و تغییر در سبک زندگی را تسریع بخشد. همچنین این امکان را فراهم می‌سازد تا دوره بیماری کوتاه‌تر شود و حتی روند معکوس پیدا کند.
محققان هلندی اظهار داشتند: NT-proBNP پروتئینی است که در خون و در واکنش به استرس جداره قلبی در خون آزاد می‌شود.
به گفته این محققان، سطح سرم خون NT-proBNP با وخیم‌تر شدن نارسایی قلبی افزایش می یابد و بالعکس پس از بهبود نارسایی به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.
اگرچه در مطالعات پیشین محققان به ارتباط بینبیماری قلبی و مغزی اشاره کرده بودند اما کارشناسان تاکنون اطلاعات چندانی درباره ارتباط بین پروتئین NT-proBNP و مجموع شاخص‌های تحت بالینی آسیب‌دیدگی مغزی نداشته‌اند.
به گزارش ساینس ورلد ریپورت، محققان هلندی همچنین با کمک اسکن‌های مغزی سطح سرم NT-proBNP بیش از ۱۰ هزار نفر را مقایسه کرده و متوجه وجود ارتباط بین بالا بودن سطح این پروتئین و آسیب مغزی شدند.
منبع :ایسنا

همچنین ببینید

آیا سالمندان با بالا رفتن سن زودتر از خواب بیدار می‌شوند؟

یک تصور کلیشه‌ای وجود دارد که می‌گوید نوجوانان تا لنگ ظهر می‌خوابند، اما افراد مسن‌تر صبح زود از خواب بیدار می‌شوند. به نظر می‌رسد در این کلیشه، حقیقتی وجود دارد که در واقع بخشی از روند طبیعی پیر شدن است. متخصصان توصیه می‌کنند که افراد هفت ساعت یا بیشتر در طول شب بخوابند. آنها همچنین می‌گویند ساعت معینی به خواب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *